Strand

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Strand.jpg
Phuket Nai Harn Beach.jpg
Het strand van Urk

Het strand is het land dat direct grenst aan de zee.

De meeste mensen met een hond gaan vaak naar het strand, tenminste als ze er dichtbij wonen. Want op het strand kunnen de honden zich uitleven.

Als het heel hard waait, is het leuk om te vliegeren aan het strand. Er bestaan ook een soort vliegers waarmee je met een surfboard de zee op kunt. Dan heet het kitesurfen.

Een plek waar veel stranden zijn is Hawaï.

Gevaren aan zee en op de kustlijn

Er kunnen veel soorten ongelukken gebeuren doordat mensen de waarschuwingsvlaggen negeren. Een goed voorbeeld daarvan is. Dat veel mensen zonder zeezwemdiploma gaan zwemmen als de gele vlag gehesen is. Het grootste en meest gebeurde ongeluk is en blijft waarschijnlijk het zogenoemde Vloedzwemmen. Vloedzwemmen houd in dat mensen tijdens vloed gaan zwemmen.

Aan het strand zijn vlaggen te zien dit zijn waarschuwingsvlaggen. Er zijn verschillende kleuren met verschillende betekenissen. Dit zijn die betekenissen. De groene vlag : Betekent dat zwemmen toegestaan is.

De gele vlag: Betekent dat zwemmen gevaarlijk is. (alleen zwemmen met zeezwemdiploma.)

De rode vlag: Betekent dat zwemmen verboden is.

De rode vlag met een blauw vierkant: Betekent dat drijvende voorwerpen verboden zijn.

De witte vlag met een ? of een kind erop: Betekent dat er een kind vermist is.

Je zal wel denken wat doet de strandbrigade hier aan. De strandbrigade vaart elke 10 minuten langs de kust op veel bezochte stranden. Maar dit doen ze alleen in het hoogseizoen. Buiten het hoogseizoen doen ze dit maar een keer in het uur.

Als je toch in nood raakt schiet dan een signaalkogel de lucht in. Als je geen signaalkogel hebt probeer dan zo dicht mogelijk bij de kust te blijven. Uit onderzoek blijkt dat er per jaar 100 mensen minder zich aan de wilde zee wagen, Dit komt mede dankzij de vlaggen.

Externe links

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Strand&oldid=653414"