Sons of the Desert

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Sons of the Desert (Zonen van de woestijn) is een club die wereldwijd actief is. Deze club is bedoeld als een fanclub voor mensen die dol zijn op de films van Laurel en Hardy, beter bekend als De Dikke en De Dunne. Zelf zeggen de Sons of the Desert geen fanclub te zijn, maar een organisatie die de films van Stan Laurel en Oliver Hardy een warmt hart toedraagt en deze in leven willen houden door regelmatig bijeenkomst te organiseren en de films te vertonen. Iedereen kan lid worden een de Sons of the Desert.

De organisatie is vernoemd naar de Laurel & Hardy film Sons of the Desert (film) uit 1933 waarin De Dikke en De Dunne lid zijn van een geheime organisatie met dezelfde naam. In deze film dragen Laurel & Hardy naast hun bekende bolhoeden ook een rode Fez met het logo van de club. De huidige clubleden van de Sons of the Desert dragen vandaag de dag ook nog steeds rode fezen met het logo uit de film bij verschillende bijeenkomsten.


De rode fez uit de film die nog steeds gedragen wordt door leden van de organisatie

Geschiedenis

De organisatie werd in 1963 opgericht door John McCabe, de biograaf van Stan Laurel. Stan Laurel bedacht enkele regels voor de club. De belangrijkste is ook de eerste en bekendste regel:

De Sons of the Desert is een organisatie met wetenschappelijke boventonen en zware sociale ondertonen die zich wijdt aan de liefdevolle bestudering van de personen en de films van Stan Laurel en Oliver Hardy.

Tenten

De Sons of The Desert is een wereldwijde organisatie. In (bijna) elk land zijn er tenten te vinden. Deze tenten zijn de clubhuizen van de organisatie. Ze horen dus bij de Sons of the Desert, maar zijn volledig zelfstandig van elkaar. Elke tent is vernoemd naar een film van Laurel en Hardy, op twee na. De allereerste tent opgericht in de Verenigde Staten in Californië, is nummer 1 en is de hoofdtent. Deze heet daarom ook gewoon de Sons of the Desert Tent. De andere tent is de Utopia Tent, vernoemd naar de allerlaatste film van Laurel en Hardy. Deze tent is voor mensen bedoeld die in hun land geen tent hebben of te ver weg wonen van een tent in hun land. Beheer van deze tent is in handen van de Sons of the Desert tent uit Californië.

De tenten worden allemaal genummerd naar oprichting. Inmiddels zijn er wereldwijd 380 tenten! Daarom hebben sommige tenten een dezelfde naam als een tent in een ander land, op de eerste 20 na. Een tentnummer word ook aangeduid als een Oase gevolgd door het nummer.

Tenten in Nederland en België

Ook in Nederland zijn een paar tenten te vinden. De Perfect Day Tent (vernoemd naar de Laurel & Hardy film Perfect Day uit 1929) in Amsterdam is de oudste van Nederland en was de allereerste tent opgericht in Europa. De Perfect Day Tent heeft nummer 13 en staat daarom ook bekend als Oase 13 (de eerste 12 bevinden zich in De Verenigde Staten te vinden). De tent van Laurel & Hardy in de Sons of the Desert film had ook nummer 13.

De tenten in Nederland zijn:

The Perfect Day Tent (Oase 13) - Amsterdam

Them Thar Hills Tent (Oase 126) - Heerlen

Pardon Us Tent (Oase 253)- Hilversum

Bohemian Girl Tent (Oase 278) - Driebergen


De Sons of the Desert Tent in Rotterdam stopte in 2005.


De tenten in België zijn:

Me and My Pal Tent (Oase 75) - Erpe-Mere

Another Fine Mess Tent (Oase 224) - Gent

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Sons_of_the_Desert&oldid=651212"