Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Slechtvalk

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Slechtvalk
Falco peregrinus

Male Peregrine Falcon (7172188034).jpg

Niet bedreigd
Leefgebied Wereldwijd
Leefomgeving Kliffen, ravijnen en hoge gebouwen
Familie Valkachtigen

PeregrineRangeMap.png

Portaal Portal.svg Biologie

De slechtvalk is een bekende roofvogelsoort die ook in Nederland en België voorkomt. Het rijk van de slechtvalk is dier, de afdeling(stam) is Chordadieren, de klasse is vogels, de orde is Falconiformes, de Familie is valkachtige, het geslacht is Falco en de soort is Slechtvalk.

Snelheid

Als de slechtvalk een duikvlucht maakt om zijn prooi te verrassen, kan hij wel 349 kilometer per uur. Bij een afgerichte slechtvalk kan hij 389 kilometer per uur. Dat komt door de vorm van zijn vleugels, die zorgen dat deze vogel erg snel gaat. Die typische vorm van zijn vleugels wordt door het leger gebruikt, voor straaljagers. De slechtvalk jaagt vooral op duiven, eenden en andere kleinere vogelsoorten.

Grootte

Het mannetje kan 38 tot 46 centimeter worden. De spanwijdte kan 90 tot 100 centimeter worden, en het gewicht is dan van 600 tot 750 gram. Het vrouwtje kan 46 tot 54 centimeter worden. De spanwijdte kan 104 tot 113 centimeter worden, en het gewicht van 900 tot 1300 gram.

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia Commons (oud)• WikiKids Beeldbank
Clipjes: SchoolTV BeeldbankYouTube

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Slechtvalk&oldid=668399"