Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Schietwilg

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een schietwilg langs een sloot

De schietwilg (wetenschappelijke naam: Salix alba) is een boom die thuishoort in Nederland, België en Luxemburg. De boom kan 30 meter hoog worden maar wordt vaak geknot.

De soort heeft bladeren die zilverkleurig zijn en verspreid staan op de tak. De bladeren hebben een ovale vorm en zijn langer dan dat ze breed zijn. De bladeren hebben een groene kleur. De schietwilg bloeit van april tot en met mei. De schietwilg vormt dan katjes. De schietwilg heeft zowel mannelijke als vrouwelijke katjes. De takken hebben een bruine kleur en zijn flexibel. Wanneer de takken jong zijn hebben deze echter een groenige kleur.

De schietwilg kan niet goed tegen stilstaand water en groeit ook niet goed op plaatsen met stilstaand water. De schietwilg kan echter wel goed groeien op plaatsen met stromend water. De schietwilg trekt veel insecten aan zoals bijen en rupsen.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Schietwilg&oldid=555667"