Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Robert Alberts

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Wilbert Gieske in 1994

Robert Alberts is een personage uit de populaire Nederlandse soap Goede tijden, slechte tijden. Robert maakte zijn debuut op 1 oktober 1990, toen ook de serie begon. Hij speelde vrijwel onafgebroken mee van 1990 tot 2008. Daarna verdween hij een paar jaar uit de serie, om in 2016 weer terug te keren. In 2018 was hij ook te zien in Nieuwe Tijden. De rol van Robert Alberts wordt gespeeld door Wilbert Gieske (1990–2008, 2015–2016, 2019–2020).

Hij is de broer van Jef Alberts. De twee broers werkten eerst samen in het bedrijf van hun vader. Toen ze rond de 20 waren, kregen ze een aantal jaar ruzie. Later zijn ze weer samen gaan werken als Alberts & Alberts.

Robert is lang getrouwd geweest met Laura. Uiteindelijk is hij twee keer van haar gescheiden. De eerste keer had Robert een relatie met zijn secretaresse Stephanie Kreeft. Later kreeg Robert opnieuw buitenechtelijke relaties, bijvoorbeeld met Linda Dekker en later Bowien Galema.

Robert heeft vijf echte (biologische) kinderen: Dennis, Charlotte, Daniëlle, Milan en Sil. Arnie Alberts is een wettelijk kind van Robert en Laura, al blijkt in het 16e seizoen dat Arnie als baby is verwisseld met Dennis. Julian Verduyn is een tijdlang de pleegzoon van Robert.

Externe links

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Robert_Alberts&oldid=694269"