Verbeter WikiKids vandaag nog!
Stem nu op: LEGO

Railrunner

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Arriva Railrunner ticket, Winschoten (2019)

Een railrunner is een openbaar vervoer dagkaart voor kideren van 4 t/m 11 jaar. Zij kunnen hiermee voordelig met de trein reizen. Een alleenreizend kind kan een railrunner kopen in de kaartjesautomaat als eenmalige te gebruiken chipkaart van € 2,50 of dit te laden op de OV-chipkaart dat eigendom van het kind is. Een nog voordeliger mogelijkheid is het abonnement Kids Vrij. Hierbij betaal je alleen voor de OV-chipkaart (op naam van het kind) en er moet een volwassene meereizen.

Vroeger had je voor het stads- en streekvervoer een roze strippenkaart (stempelkaart) waarmee alle kinderen onder de twaalf met korting konden reizen. Om 34% korting op alle reizen met andere vervoerders dan NS te krijgen, moeten kinderen een persoonlijke OV-chipkaart hebben om die korting te krijgen. Dit gebeurt op basis van de geboortedatum die in de kaart is vastgelegd. Zo krijgt een kind van tot en met 11 jaar die met hun eigen persoonlijke OV-chipkaart reist ook een 34% leeftijdskorting per busrit. Deze korting wordt automatisch toegepast bij het in- en uitchecken bij een kaartscanner. Ook bij Arriva kun je een Railrunner kaartje of Kids Vrij abonnement verkrijgen.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Railrunner&oldid=759742"