Help mee! Maak een account of meld je aan.
Stem nu op: Amsterdam

Paranormaal

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Paranormaal is bovennatuurlijk. Het gaat om vreemde waarnemingen en ervaringen waarvoor de wetenschap geen verklaring heeft. Te denken valt aan dingen als helderzien, helderhoren, spoken zien, ufo's, gedachten lezen, levitatie (boven de grond zweven) en dergelijke.

De meeste wetenschappers geloven er niet in. Toch wordt er nog steeds wetenschappelijk onderzoek gedaan naar vreemde, onverklaarbare verschijnselen. Bijvoorbeeld op het Parapsychologisch Instituut (P.I.) te Utrecht. Een parapsycholoog is iemand die onderzoek doet naar de mogelijkheden van de menselijke geest. De parapsychologie houdt zich bezig met onderzoek naar: bijna-doodervaringen, de mogelijkheid van reïncarnatie, telekinese (het met de geest verplaatsen van voorwerpen, zoals de heksen in Charmed doen...), en verder: levitatie, teleportatie, klopgeesten enz.

Iemand die dingen hoort en ziet die anderen niet zien wordt een medium genoemd. Iemand die paranormaal begaafd is wordt een paragnost genoemd.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Paranormaal&oldid=520067"