Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Overleg sjabloon:Wikipedia

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Probeersels

Mijn excuses voor de probeersels die ik heb uitgevoerd met dit sjabloon. Ik was in de veronderstelling dat er gebruik gemaakt zou kunnen worden van de zg. parser functies. Dit blijkt echter niet te werken omdat dit werkt vanaf MediaWiki versie 1.6.8 en WikiKids maakt zo te zien momenteel gebruik van versie 1.5.5. Patrick 22:25, 15 februari 2007 (CET)

Sjabloon Wikipedia

Is het niet beter om er neer te zetten: De eerste versie van deze tekst (of een deel daarvan) komt van Wikipedia af. De tekst is vrijgegeven onder de GFDL-licentie.

Inplaats van:

De eerste versie van deze tekst (of een deel daarvan) is afkomstig van Wikipedia. De tekst is vrijgegeven onder de GFDL-licentie. ?

Patricia 22:00, 9 april 2007 (CEST)

Gebruik van dit sjabloon

Henk, ik heb je verwijdering van de toevoeging {{{1}}} teruggedraaid. Deze dient ervoor om een variabele in het sjabloon op te kunnen nemen, namelijk een link naar de originele Wikipedia-pagina. Dit is een minste vereiste bij het overnemen van teksten van Wikipedia (die onder de GFDL-licentie vallen), en dus ook een vereiste in dit sjabloon.

Je gebruikt het sjabloon dan op de volgende manier: {{Wikipedia|http://nl.wikipedia.org/paginanaam}} Eigenlijk moet je dat dus altijd zo doen, altijd de link naar het Wikipedia-artikel opnemen! Zie voor een voorbeeld het artikel Albert Einstein.

Marjon 22 aug 2007 13:28 (CEST)

Voorstel

Kan je dit sjabloon niet op de volgende manier doen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia (Sjabloon Pagename na /wiki/ Deze pagina op Wikipedia? Dat scheeld weer werk. Wouter15 overleg · (MOD). 7 juni 2011 11:37 (CEST)

Het sjabloon wordt op meer dan 200 pagina's gebruikt en tegenwoordig niet vaak meer (omdat we strenger zijn geworden op het toestaan van tekst gekopiëerd van Wikipedia) gebruikt. :) apoo overleg 7 juni 2011 15:05 (CEST)

Centreren

Zou iemand op kunnen lossen dat het sjabloon gecentreerd staat op een pagina? Tot voorheen werd alles ná het sjabloon op een pagina ook nog gecentreerd en het oplossen van een <div> er omheen zetten werkt ook niet, dan blijft het sjabloon aan de linkerkant zitten... Kan iemand hiernaar kijken? – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 6 jul 2019 15:16 (CEST)

CrystalClearActionApply.svg Uitgevoerd - Er was iemand vergeten een </small> tag te plaatsen. De </center> tag werd ook niet afgesloten. Als alle tags netjes waren afgesloten had het weer gewerkt. :) apoo overleg 6 jul 2019 16:51 (CEST)
Ah die heb ik dan over het hoofd gezien, foutje... Bedankt voor het oplossen! Face-smile.svgAntu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 6 jul 2019 17:11 (CEST)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Overleg_sjabloon:Wikipedia&oldid=569431"