Overleg gebruiker:Marjon

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
 • Bewerkingen X
 • Uploads II
 • Gebruikerspagina
 • Bevestigde gebruiker

Als je mij hier een vraag stelt, beantwoord ik hem ook hier. Zo blijft het gesprek beter te volgen.

Land- en locatiekaarten

Vanaf heden graag de land- en locatiekaarten alleen in de categorie Categorie:AfbLandkaarten zetten!! Bedankt voor de medewerking, Delmoro 09:04, 15 april 2007 (CEST)

Wat bedoel je?Delmoro 12:25, 15 april 2007 (CEST) Ik heb het verwijderd omdat we het sjabloon gebruiken en anders krijg je weer 2 systemen. of hoe zie jij dat?

ImportFreeImages

Leuke extensie Marjon :) Catienpetji 1 mei 2007 17:08 (CEST).

Ja! Hij werkt alleen nog niet zoals ik wil, er moet nog iets veranderen aan het sjabloon dat bij de afbeelding wordt geplaatst. Maar daar komen we wel uit! :-) Marjon 1 mei 2007 17:14 (CEST)

Verder vind ik het een groot nadeel dat je de naam van de afbeelding niet kan veranderen. op deze manier krijgen we straks allemaal engelse benamingen.. of kan je een afbeelding wel gemakkelijk een nieuwe naam geven? Delmoro 2 mei 2007 19:13 (CEST)

Je kunt een foto alleen een nieuwe naam geven door hem opnieuw te uploaden met de door jou gewenste naam. Lastig, ja... Marjon 3 mei 2007 13:39 (CEST)

ActionCreate

A.U.B. ook deze melding aanpassen: "ERROR: The article you are attempting to create already exists." Catienpetji 2 mei 2007 15:34 (CEST)

Hoi, kun je me even vertellen waar je die tekst tegenkwam? - Marjon 2 mei 2007 16:04 (CEST)
Deze melding verschijnt als je met inputbox een pagina probeert aan te maken dat al bestaat. Catienpetji 2 mei 2007 16:22 (CEST)

Voorbeeld:


Ik zal kijken of ik dit aan kan (laten) passen. - Marjon 3 mei 2007 13:40 (CEST)

Ik wilde dezelfde vraag stellen :) Knowledge 13 jun 2007 14:39 (CEST)

Ik heb het al een paar keer gevraagd aan de technische mensen van Wikia, maar tot op heden geen resultaat :/ Marjon 13 jun 2007 14:43 (CEST)

Vervelend. Ik had al zitten kijken bij de systeemteksten, maar daar stond 'ie niet tussen. Knowledge 13 jun 2007 15:01 (CEST)

Portaal:WikikidsAtlas

Hallo Marjon, waarom heb je de doorverwijspagina Portaal:WikikidsAtlas naar Portaal:WikiKidsAtlas aangemaakt? Er zijn momenteel geen pagina's die verwijzen naar Portaal:WikikidsAtlas. Groetjes, Patrick 2 mei 2007 16:46 (CEST)

Klopt, maar ik zoek soms door de juiste naam te gokken in de adresbalk van mijn browser. Fijn als hij dan doorverwijst als ik het fout heb. :-) Marjon 2 mei 2007 17:43 (CEST)

Invite a friend

A.U.B ook de standaardtekst van deze pagina aanpassen. Catienpetji 8 mei 2007 18:54 (CEST)

Gedaan. Marjon 15 mei 2007 13:12 (CEST)
Bedankt voor het vertalen van de mediawiki teksten. Zou jij nog even naar deze teksten kunnen kijken: MediaWiki:Protect-cascadeon, MediaWiki:Stf abuse2 en MediaWiki:Stf_delay.
Met Vriendelijke groet, Catienpetji 15 mei 2007 20:08 (CEST)

Voeding/voedsel

Hallo Marjon, ik zag dat je de Categorie:AfbVoeding hebt toegevoegd. Er bestaat ook al een Categorie:AfbVoedsel. Ik denk dat het beter is om deze laatste te gebruiken. Groetjes, Patrick 10 mei 2007 12:18 (CEST)

Hoi Patrick, ik had geen categorie aangemaakt, maar een categorie gecategoriseerd die al aan een afbeelding toegevoegd was door iemand anders. Ik zal het even uitzoeken en veranderen. - Marjon 10 mei 2007 14:41 (CEST)

Tag this image

Hallo Marjon, bij elke afbeeldingpagina staat tegenwoordig de tekst Tag this ImageNew! Zie bijvoorbeeld bij Afbeelding:Animatie400.gif. Afgezien van het feit dat het niet vertaald is lijkt de functionaliteit voor imagetagging (nog) niet te werken. Wikipedia past dit overigens niet toe maar bij Wikia wordt dit wel gebruikt. Zie bijvoorbeeld http://prisonbreak.wikia.com/wiki/Image:Pb_governor_tancredi.jpg. Ik vraag me overigens af of Wikikids dit zou moeten gebruiken gezien de doelgroep. Misschien zou het in het Clubhuis besproken kunnen worden. Groetjes, Patrick 11 mei 2007 15:10 (CEST)

Ik zou het inderdaad in het Clubhuis bespreken. Ik heb Wikia gemeld dat het niet werkt en wacht nog op reparatie. Intussen heb ik wel de systeemteksten vertaald. Marjon 15 mei 2007 13:16 (CEST)

Zoekvenster werkt niet meer!!

Dag Marjon het zoekvenster werkt niet meer!? Maandag sta ik met wikikids in antwerpen op een ict en computerbeurs kan het dan verholpen zijn! Groet, Ronald

Hoi Ronald, ik zie geen problemen met het zoekvenster. Kun je specifieker zijn? Marjon 17 mei 2007 16:33 (CEST)
Ik heb trouwens hetzelfde probleem. Het zoekvak werkt alleen niet als je de Enter-toets gebruikt en er
 • 2 van deze
 • verschijnen.

Ook verschijnt er deze tekst: "<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">" in het zoekvenster. Catienpetji 18 mei 2007 19:54 (CEST)

Hoi Marjon

Hoi Marjon, eerst over de foto`s van de RVD, je hebt inderdaad gelijk als je zegt dat al het werk (tekst en afbeeldingen) onder het auteursrecht vallen van het RVD, op dezelfde site: http://www.koninklijkhuis.nl/content.jsp?objectid=17688 leggen ze uit dat al het werk voor diverse doelen zonder meer gebruikt kan worden met uitzondering van bijvoorbeeld commerciële toepassingen, je hebt gelijk deze link hoort ook bij de afbeelding te staan (zal ik aanpassen), Henk K 22 aug 2007 20:29 (CEST)

Jij zegt "al het werk". Ik lees dat niet in de link die jij geeft. Ik lees op die pagina alleen maar dat foto's in de rubriek "portretfoto's" gebruikt mogen worden voor educatieve doeleinden. En in die rubriek staat niet de foto van Prins Bernhard die jij hebt geüpload. Volgens mij mag deze foto dus niet gebruikt worden op WikiKids. Marjon 23 aug 2007 06:16 (CEST)

Sjabloon: PD

Hoi Marjon, over het sjabloon PD, dit is natuurlijk maar gewoon een naam van een genruikt sjabloon, het begrip Publiek Domein als "volledig rechtenvrij" bestaat eigenlijk nergens want ook op de amerikaanse sites waar ze spreken ober publiek domein, wordt overal verplicht gesteld dat je de bron van het materiaal moet vermelden dus bronvermelding, deze vorm van publiek domein mét bronvermelding is precies hetzelfde als GFDL, dat de naam van het sjabloon met PD begint is (hoop ik) een simpele manier van archiveren 'achter' de schermen, dus niet te gebruiken voor gebruikers (schrijvers enz), maar om aan te geven wat voor soort afbeelding het is en om ze naar die benaming in doosjes te verdelen: de benaming van het sjabloon (zgn licentie sjablonen) beginnen met PD gevolgd met het soort afbeelding of bron,de uitleg van wat precies bedoeld wordt en hoe de licentie volledig luid staat in de tekst in het sjabloon, voorzien van een link waar het is terug te vinden, als de tekst niet volledig strookt met de ware bedoeling van de gestelde licentie is het het simpelste de tekst in het sjabloon aan te passen, de afbeeldingen zijn nu redlijk geselecteerd op soort licentie en bron, Henk K 22 aug 2007 20:57 (CEST)

Publiek domein met bronvermelding is helemaal niet hetzelfde als een GFDL-licentie, zoals ik heb geprobeerd uit te leggen op jouw overlegpagina. Licenties zijn ingewikkelde dingen, en door PD in de naam van een sjabloon te gebruiken maak je het er allemaal niet duidelijker op, en je haalt nog dingen door elkaar ook. Veel afbeeldingen staan nu verkeerd gecategoriseerd, wat gaan we daaraan doen? Marjon 23 aug 2007 06:31 (CEST)
 • Overnieuw beginnen, Henk K 23 aug 2007 17:37 (CEST)
  • Ik zal in ieder geval alles nog eens na lopen en daar veranderingen aanbrengen waar nodig, Henk K 24 aug 2007 01:21 (CEST)
 • Hoi Marjon, misschien inderdaad beter: het splitsen van publiek domein en GFDL, het punt waar ik mee zat is namelijk dat publiek domein wil zeggen "geheel vrij" - GFDL is ongeveer hetzelfde maar dan bron- en auteur- vermelding verplicht, als je goed leest op de sites van de CIA, The Whitehouse en de NASA zie ja dat ondanks dat men spreekt over publiek domein, er wel een bronvermelding verplicht is!, de beschrijving omtrent publiek domein volgens de Amerikaanse wet is dus hetzelfde als de omschrijving van GFDL volgens Nederlandse wet, maw. de beschrijving van het Amerikaanse publiek domein is NIET hetzelfde als de omschrijving van het publiek domein volgens Nederlands recht, we leven hier in Nederland, dus we moeten ons aan de Nederlandse wetgeving houden, internationaal op internet zijn wij verplicht ons te houden aan de internationale wetgeving, we moeten dus de licentie respecteren zoals de auteur die op zijn werk plakt, wat is omschreven in de licentie "omschrijving" niet alleen de naam, succes, Henk K 30 aug 2007 17:52 (CEST)

Vraagjes

Hallo Marjon, vanavond heb ik me eens hier aangemeld (ben een verdwaalde wikipediaan). Ik heb even een vraagje: Bij Wikipedia heb je als gebruiker een eigen monobook.css en monobook.js. Is hier ook zoiets? Ik dacht het zal wel wikikids.css en wikikids.js zijn, maar dat blijkt niet veel te doen. Een tijd geleden vroeg ene Qwertys van wikikids mij hulp voor het embedden van video hier, ik zag nu ook Gebruiker:Marjon/Video en was benieuwd of jullie het al aan de gang hebben gekregen? (Zo niet, dan kan ik misschien nog helpen meedenken voor een oplossing). Groetjes, Freestyle 24 aug 2007 01:01 (CEST)

Hoi Freestyle, ik weet niet of persoonlijke stylesheets hier werken, ik heb het zelf ook eens geprobeerd, maar dat ging ook niet. De video hebben we nog niet aan de praat gekregen... Marjon 31 aug 2007 14:14 (CEST)

Sjabloon:PD COM

Hallo, ik heb je oproep in het Clubhuis gelezen en wil graag een handje helpen met de afbeeldingen te verbeteren. Groeten, _-_SD_-_ 31 aug 2007 14:09 (CEST)

Hoi, fijn dat je wilt helpen. Snap je wat de bedoeling is? Kijk anders eens wat ik heb gedaan: [1]
Als je vragen hebt, dan weer je me te vinden, hè! Marjon 31 aug 2007 14:17 (CEST)
Ik snap het even niet? Als het Sjabloon:Afbeelding goed is ingevuld zijn die sjablonen toch niet nodig? :s _-_SD_-_ 31 aug 2007 19:15 (CEST)
Is ook niet noodzakelijk, inderdaad. Als Sjabloon:Afbeelding er goed staat, is het prima. Maar nu staat er PD COM, en dat klopt helemaal niet. Dus een ander sjabloon plakken is eigenlijk een soort middenweg. En ik vind het wel leuk om in een categorie te zien waar de afbeelding vandaan komt. Bovendien geven de andere sjablonen een beetje extra info over de licenties. Marjon 31 aug 2007 19:36 (CEST)
Oh, en als het een afbeelding is uit het Publiek Domein, is het ook niet noodzakelijk om het afbeeldingssjabloon erop te zetten; dat vraagt namelijk veel meer info dat je moet geven voor PD. Een link naar de afbeelding op Commons is dan wel voldoende, zodat het na te gaan is. Marjon 31 aug 2007 19:56 (CEST)

wow

WOW, door wat voor insect ben jij gestoken? je zet er wel vaart achter zeg, je geef me geeneens kans je te antwoorden, tuurlijk blijf ik helpen, al die afbeeldingen moeten ergens op gebruikt worden, hoever ben je ongeveer? Henk K 31 aug 2007 21:18 (CEST)

Ik ben nu vooral locatiekaarten aan het doen. Verder kun je kijken in Categorie:AfbPD_COM, die moeten allemaal nog. Bewerkingsconflict betekent dat ik of iemand anders het net heeft gedaan, maar dat is een kans van 1 op 600. Marjon 31 aug 2007 21:22 (CEST)

Plaatsen YouTube filmpje lukt niet

Hallo, je hebt het waarschijnlijk al gemerkt, ik zou graag een youtube filmpje op mijn gebruikerspagina plaatsen. Maar het lukt niet echt :S. Kun jij mij misschien wat helpen, want ik weet niet wat ik fout doe? Groeten, _-_SD_-_ 31 aug 2007 21:20 (CEST)

Ik kijk even mee. Marjon 31 aug 2007 21:22 (CEST)
YouTube-site zegt "The video you have requested is not available. If you have recently uploaded this video, you may need to wait a few minutes for the video to process." Kan het daar aan liggen? Marjon 31 aug 2007 21:25 (CEST)

Embedden van video

Hoi Marjon, nog even over het embedden van video's : Ik heb hier nog wat info gevonden. Het gaat hier over het embedden van Flash, maar de methode die gebruikt wordt is ook prima geschikt als je de <object> tag zou willen toevoegen aan de 'whitelisted' HTML tags.. Het is wel technisch, en je moet ook direct toegang hebben tot bestanden op de server. Verder zag ik nog een extensie waarmee je iframes kan embedden (en die kun je dan weer video's laten bevatten), maar die extensie lijkt als sneeuw voor de zon verdwenen. Groetjes, Freestyle (overleg) 31 aug 2007 21:37 (CEST)

Ik heb geen toegang tot de bestanden op de server, maar ik heb wel direct contact met degenen die dat wel hebben. Zie jij gelegenheid om in het Engels (en als dat niet lukt gewoon Nederlands) een mail op te stellen met de vereisten? Dan kan ik dat doorsturen. Marjon 31 aug 2007 21:39 (CEST)
Het is ook voor mij iets te technisch om met 100% zekerheid de correcte vereisten te kunnen opstellen. Als je me nog even (=een aantal dagen) geeft dan kan ik bijv. op een eigen mediawiki-installatie proberen het voor elkaar te krijgen met wat geëxperimenteer. Dan weet ik tenminste zeker dat wat ik doorgeef ook echt klopt. Overigens weet ik ook niet zeker of er niet te grote veiligheidsrisico's zouden kleven aan het whitelisten van de <object> tag (hackers etc.) Freestyle (overleg) 31 aug 2007 21:46 (CEST)
Hoi Marjon. De server waar ik het op wilde testen blijkt niet geschikt voor het plaatsen van een wiki omdat de PHP versie ervan te oud is :( (moet minimaal versie 5 zijn), helaas... Groetjes, Freestyle (overleg) 3 sep 2007 21:43 (CEST)

wijzig bot

Hoi Marjon, ik heb navraag gedaan bij collega's bij de wikipedia voor het installeren van een bot voor op grote schaal wijzigen van artikelnamen, sjablonen en categoriën, als je wil kan ik hem laten installeren (tenminste met behulp van een moderator (knopjes nodig), dat werkt een stuk makkelijker, Henk K 1 sep 2007 23:28 (CEST)

Dat heb ik de projectgroep ook al eens voorgelegd, heb ook de contactmogelijkheid gegeven van André Engels, die de Pywikipedia-bot onderhoudt en ook zou kunnen herschrijven voor WikiKids. Tot nu toe heeft de projectgroep dat nog niet nodig gevonden. Als ik jou was, zou ik het even met hen opnemen.
Je hebt geen moderatorrechten of moderator nodig om een bot te installeren, dat kan iedereen doen die een inlogaccount heeft gemaakt. Tenzij je dingen wilt verwijderen, maar een verwijderbot vind ik veeeeeel te riskant. Marjon 4 sep 2007 13:35 (CEST)

cat: licentie onbekend

Hoi Marjon, het lijkt mij een heel slecht idee om afbeeldingen te willen toestaan waarvan geen licentie bekend is, als we straks alles op orde hebben (en daar gaan we zeker samen uit komen), lijkt mij het beste de regel toe te passen zoals ze die ook op de wiki projecten hanteren, namelijk als een afbeelding niet voldoende gegevens bevat de uploader 10 dagen de tijd te geven deze info compleet te maken, daarna gewoon weg, (ook op overleg gezet)Henk K 2 sep 2007 12:25 (CEST)

Zie dat overleg. Marjon 4 sep 2007 13:30 (CEST)

commonsbron

De gegeven link naar commons geeft aan dat de afbeelding aldaar verwijderd is, waarschijnlijk omdat het CBS zijn werk niet volledig heeft vrijgegeven - namelijk bronvermelding verplicht, voor wikikids is dit geen bezwaar - daar hebben wij "PD NOT" - voor, maar er moet dan wel een bron opgegeven worden naar het CBS, aangezien ik beloofd had me niet met dit soort zaken te bemoeien neem ik aan dat jij dit nakijkt??Henk K 2 sep 2007 13:33 (CEST)

  • copyrightinfo: CBS
   • Ik zou hem willen invoegen in het "PD NOT" sjabloon, maar ik geloof dat je die wou aanpassen (PD eruit geloof ik)??Henk K 2 sep 2007 13:39 (CEST)
    • Ik heb hem toch maar ingevoegd en gelijk het sjabloon aangepast, kijk even, Sjabloon:PD NOT, Henk K 2 sep 2007 13:51 (CEST)

De afbeelding is niet verwijderd, maar omgezet naar .svg. Ik heb de juiste link erbij gezet. Sjabloon PD NOT is niet van toepassing, want de afbeeling mag wel voor commerciële doeleinden gebruikt worden (mits bronvermelding). Marjon 4 sep 2007 13:51 (CEST)

overleg

Hoi Marjon, mijn excuses voor mijn uitspatting laatst, maar ik hoop dat je ook begrijpt dat ik erg veel werk heb gehad om de afbeeldingen te uploaden en een archiefsysteem op te zetten, waarin licentie en bron duidelijk geselecteerd waren, aangezien jij waarschijnlijk op vakantie was ben ik dus alleen begonnen, en daarbij aardig wat verzet. Het is onvermijdelijk dat daar fouten in staan / stonden en ook dat jij daar een andere logica hanteerd. Ik denk dat het op dit moment het verstandigst is om eens te overleggen op welke manier we de afbeeldingen selecteren, bron en licentie zijn daarbij denk ik de belangrijkste kenmerken.Henk K 4 sep 2007 18:12 (CEST)

Ik begrijp best dat het niet leuk is om na heel veel werk kritiek te krijgen. Ik heb geen problemen met de indeling van het archief naar bron en licentie, maar alleen met de inhoudelijk foute sjablonen die je erop hebt geplakt. Ik blijf er mee bezig, en loop er vandaag weer een aantal na. Kijk anders maar eens wat ik doe, ik vul zo vaak mogelijk de bewerkingssamenvatting in met uitleg. Zo komen we er wel. Marjon 12 sep 2007 12:00 (CEST)
De tekst van het sjabloon PD COM is weliswaar aangepast, maar ik vervang het sjabloon toch overal. Alle afbeeldingen met PD COM erop vind ik nu nog terug in de categorie Categorie:AfbPD COM, dus als ik er overal een ander sjabloon op zet, raakt die categorie uiteindelijk leeg, en dan zijn alle licenties ook meteen gecontroleerd. Andere sjablonen zijn:
Deze sjablonen hebben bijbehorende categorieen. Mijn voorstel is om alleen nog deze 3 sjablonen te gebruiken. De categorieen kunnen later makkelijk heringedeeld worden, want dat kan dan via de categorie die het sjabloon aan de afbeelding toekent. Marjon 12 sep 2007 13:31 (CEST)
Ik weet eigenlijk niet of archivering op bron zo interessant is. Bovendien kan dat behoorlijk veel werk opleveren, omdat het nogal uit de hand kan lopen, met eindeloos veel bronnen. Marjon 12 sep 2007 14:18 (CEST)

Account gecrasht

Hallo Marjon, ik heb een klein probleempje: Met mijn account Freestyle koos ik voor de grap in mijn voorkeuren de skin 'Wookie', maar dat had ik blijkbaar niet moeten doen :-( vanaf dat moment krijg ik enkel nog witte schermen met database foutmeldingen en ik kan niets meer terugveranderen. Hieronder de tekst die ik krijg:

MediaWiki internal error.

Original exception: exception 'DBQueryError' with message 'A database error has occurred Query: select wt_class, wt_instance from widgets where wt_level = 0 or wt_level = 1 or (wt_level = 2 and wt_user = 2088) group by wt_class, wt_instance Function: Error: 1146 Table 'kennisnet_wikikids.widgets' doesn't exist (anya.sjc.wikia-inc.com) ' in /usr/wikia/source/wikia-trunk/includes/Database.php:761 Stack trace:

 1. 0 /usr/wikia/source/wikia-trunk/includes/Database.php(708): Database->reportQueryError('Table 'kennisne...', 1146, 'select wt_class...', , false)
 2. 1 /usr/wikia/source/wikia-trunk/extensions/wikia/WikiaWidgets/BaseWidget.php(439): Database->query('select wt_class...')
 3. 2 /usr/wikia/source/wikia-trunk/extensions/wikia/WikiaWidgets/WidgetManager.php(30): BaseWidget::createMany()
 4. 3 /usr/wikia/source/wikia-trunk/skins/Slate.php(104): WidgetManager->__construct('slate', Object(WookieTemplate))
 5. 4 /usr/wikia/source/wikia-trunk/includes/SkinTemplate.php(477): SlateTemplate->execute()
 6. 5 /usr/wikia/source/wikia-trunk/includes/OutputPage.php(678): SkinTemplate->outputPage(Object(OutputPage))
 7. 6 /usr/wikia/source/wikia-trunk/includes/Wiki.php(280): OutputPage->output()
 8. 7 /usr/wikia/source/wikia-trunk/index.php(51): MediaWiki->finalCleanup(Array, Object(LoadBalancer), Object(OutputPage))
 9. 8 {main}

Exception caught inside exception handler: exception 'DBUnexpectedError' with message 'Error in fetchObject(): Table 'kennisnet_wikikids.widgets' doesn't exist (anya.sjc.wikia-inc.com)' in /usr/wikia/source/wikia-trunk/includes/Database.php:878 Stack trace:

 1. 0 /usr/wikia/source/wikia-trunk/extensions/wikia/WikiaWidgets/BaseWidget.php(441): Database->fetchObject(false)
 2. 1 /usr/wikia/source/wikia-trunk/extensions/wikia/WikiaWidgets/WidgetManager.php(30): BaseWidget::createMany()
 3. 2 /usr/wikia/source/wikia-trunk/skins/Slate.php(104): WidgetManager->__construct('slate', Object(WookieTemplate))
 4. 3 /usr/wikia/source/wikia-trunk/includes/SkinTemplate.php(477): SlateTemplate->execute()
 5. 4 /usr/wikia/source/wikia-trunk/includes/OutputPage.php(678): SkinTemplate->outputPage(Object(OutputPage))
 6. 5 /usr/wikia/source/wikia-trunk/includes/Exception.php(74): OutputPage->output()
 7. 6 /usr/wikia/source/wikia-trunk/includes/Exception.php(95): MWException->reportHTML()
 8. 7 /usr/wikia/source/wikia-trunk/includes/Exception.php(171): MWException->report()
 9. 8 /usr/wikia/source/wikia-trunk/includes/Exception.php(205): wfReportException(Object(DBQueryError))
 10. 9 [internal function]: wfExceptionHandler(Object(DBQueryError))
 11. 10 {main}

Ik kan nu niet meer inloggen als Freestyle. Misschien moet dit probleem even gemeld aan iemand van Wikia, ofzo en misschien ook handig om die skin-opties weg te halen als dat voor zulke problemen zorgt. Hopelijk is er behalve met mijn account niks mis gegaan met de database. Ik ga wel weer gewoon verder onder deze accountnaam voorlopig. Groetjes, Loki 5 sep 2007 00:12 (CEST)

P.s. ik kan het eventueel ook zelf even melden bij Jasonr (of Angela), als je dat wilt. Loki 5 sep 2007 00:21 (CEST)

Ik beveilig afbeeldingspagina's

Anders kan ik het allemaal niet meer bijhouden. Als je er niet van overtuigd bent dat de licentie-info klopt, kun je het hier melden. Marjon 12 sep 2007 17:13 (CEST)

Afbeeldingen verwijderd

Heey, ik zag net dat er twee afbeeldingen verwijderd zijn (Prins Floris en Prinses Aimée), waarom is dat? Patricia 21 okt 2007 13:16 (CEST)

O, nee, laat maar. Ik zal dan vast iets verkeerd daar hebben neergezet qua licentie. Ik heb het opnieuw geupload, met de goede informatie. Patricia 21 okt 2007 14:55 (CEST)

Klopt Patricia ik denk dat Marjon tensnel is geweest omdat ze gekeken heeft op de foto zelf. Of niet Marjon? Hier staat namelijk dat er copyright op zit toch ligt dat genuanceerder hier lees hier maar: http://www.koninklijkhuis.nl/content.jsp?objectid=17688 en je ziet dat Patricia het prima gedaan heeft.
Groetjes, Delmoro 21 okt 2007 16:33 (CEST)
Daar heb ik inderdaad gekeken, Ronald. En ik had ook gekeken op website van het Koninklijk Huis. Op de link die jij geeft lees ik:
Portretfoto's
In deze rubriek staan foto's van de Koningin en leden van het Koninklijk Huis. Deze hoge resolutie foto's, waarvan het auteursrecht bij de RVD berust, (© RVD), mogen worden gedownload, gebruikt en gereproduceerd voor privé-gebruik en voor niet-commerciële educatieve doeleinden. Daarnaast is gebruik door de media toegestaan. Voor overig gebruik dient de toestemming van de RVD - of eventuele andere auteursrechthebbende - te worden verkregen.
De foto's die Patricia heeft geüploaded, zie ik niet in de rubriek portretfoto's staan. Dus die toestemming voor gebruik voor educatieve doeleinden gaat mijns inziens in dit geval niet op. De RVD stelt wel een deel van de foto's van de website beschikbaar, maar niet alle! Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de tekst op deze pagina: http://www.koninklijkhuis.nl/content.jsp?objectid=21458 . Daar staat dat je vaak wel degelijk toestemming van de auteursrechthebbende moet hebben. Marjon 23 okt 2007 14:58 (CEST)
Zie trouwens ook hierboven. Marjon 25 okt 2007 14:37 (CEST)

bloemencorso

Waar zie je het nog meer dan? Delmoro 15 mei 2008 21:30 (CEST) :-)

Foutmelding

Hoi DeMoor,
Als ik op Elisabeth van Oostenrijk klik, krijg ik een foutmelding (Fatal error: Cannot redeclare escape_matches() (previously declared in /usr/local/lib/mediawiki/phase3/includes/SkinTemplate.php:253) in /usr/local/lib/mediawiki/phase3/includes/SkinTemplate.php on line 253). Zou jij hier even naar kunnen kijken? Alvast Bedankt! Patricia 21 okt 2008 18:18 (CEST)

Dag Marjon, dit kreeg ik op mijn overleg. Misschien kan jij hier iets mee? Groetjes, Delmoro 22 okt 2008 12:16 (CEST)

test

test Marjon testaccount 22 okt 2008 15:19 (CEST)

Nieuwe pagina

Dag Marjon,

Doet het invoerveld het weer? Zag je er mee experimenteren. Gerarddummer 22 apr 2009 12:31 (CEST)

Nee, ik was aan het proberen of het misschien lag aan deze bug, want dan wordt het oplossen makkelijker, maar dat is 'm niet. Een oplossing is dus niet in zicht. Marjon 22 apr 2009 12:56 (CEST)

Hulp nodig!

Kom je weer eens op wikikids artikeltjes schrijven, en bestaande uitbreiden en verbeteren? We hebben goede gebruikers als jouw nodig hier omdat we anders in de problemen komen! Anders wordt KinderWiki beter bezocht en bestaan we zo niet meer hier!!! SwarteSlipper 22 apr 2009 13:39 (CEST)

Hoi SwarteSlipper, als jij nou zorgt voor artikelen, dan zorg ik vanuit Kennisnet voor technische ondersteuning en advies voor deze wiki, okee? Marjon 22 apr 2009 14:10 (CEST)

Meningsverschil namen

Patricia zet artikelen zoals "karel de vijfde" en "filips II" hier onder hun Spaanse naam in plaats van onder de Nederlandse naam (Karel V & Filips II). Toen ik dat verandere (de pagina heb verplaatst naar de Nederlandse naam) draaide ze dat terug, maakte van Karel V een redirect en beveiligde die zodat ik het niet meer kon terugzetten! Ik vind het heel vreemd dat we hier ineens de "Spaanse naam" gebruiken in plaats van de Nederlandse die we hier al zolang ik me kan herinneren in de geschiedenisboeken hebben staan. Wat kunnen we hier aan doen? Kun je het misschien terugzetten? Of Patricia op andere gedachten brengen? Jansjee3 22 apr 2009 15:16 (CEST)

Copyright verwijderde zojuist mijn vraag van jouw overlegpagina! Hoezo dat? Heel raar... Jansjee3 22 apr 2009 15:30 (CEST)
Sorry, Jansjee, ik wilde het spam van de vriendelijke vriend hierboven verwijderen, maar kreeg een bewerkingsconflict met je. Excuus! Copyright
Welke "vriendelijke vriend"? Wie is er aan het spammen? :) Jansjee3 22 apr 2009 15:32 (CEST)
SwarteSlipper, zie ook mijn recente wijzigingen en zijn op… Copyright 22 apr 2009 15:33 (CEST)
Okay, ik snap het al! Dan moet die maar een waarschuwing! Jansjee3 22 apr 2009 15:35 (CEST)

Zigeuners

Je hebt een stukje "neutraal" gemaakt? Ik heb dat even teruggedraaid. De verdeeling van de terugbetalingen was namelijk erg oneerlijk verdeeld. Ik heb het nagerekend en de Zigeuners hebben in verhouding echt minder gekregen.

Wiki.png

Hoi Marjon,

Ik had al eens een transparante versie van Wiki.png ergens geupload (ben er niet zeker van waar), maar ik zag dat jij net over deze afbeelding het standaard logo + witte achtergrond had geupload, waardoor in de linker bovenhoek het plaatje er niet echt mooi uitzag. Ik heb daarom weer die afbeelding van een transparante achtergrond voorzien en geupload over wiki.png. (Tip: Het is mogelijk om naar een gearchiveerde/oude versie van een afbeelding te verwijzen. Hierdoor wordt het vrijwel onmogelijk om met het logo te vandaliseren door er bv. een nieuwe afbeelding overheen te uploaden... »» sum U rai 8 wp·ll 21 januari 2010 11:51 (CET)

De versie die ik had geüpload (20 januari 2010 16:16) was toch transparant? Je had op de experimenteerwiki het een en ander geüpload, misschien bedoel je dat. Ik had wel gewerkt aan Common.css, kan zijn dat er daarom even een witte achtergrond getoond werd. Harry vroeg mij hoe hij het logo kan veranderen. Het lijkt mij het eenvoudigst om een nieuw logo te uploaden ipv in een css te moeten werken. Vandaar. Marjon 21 januari 2010 14:14 (CET)
Marjon, heb jij .svg gedownload? Hooray!Kalta~ 3 februari 2010 16:58 (CET)
Geüpload ja, om te testen. Het werkt! Marjon 3 februari 2010 17:01 (CET)
Kalta, SVG kan al sinds de update. Crystal Project Babelfish.png Beemster-overleg™ -Mod, Fijn 2010! 3 februari 2010 18:20 (CET)

hoi marjon

Dag Marjon , ik heb op de nl:wiki ooit eens nagedacht over hoe de kinderen daar meer betrokken zouden kunnen worden, maar wat ik heb opgeschreven is een utopie vrees ik. groet Aleichem 11 februari 2010 14:39 (CET)

Terug

Weer terug? --Wouter15 overleg · (MOD). 10 februari 2011 15:50 (CET)

Kennelijk. :) Maar ik ben nooit echt weggeweest, hoor. Marjon 17 februari 2011 13:38 (CET)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Overleg_gebruiker:Marjon&oldid=503869"