Help mee! Maak een account of meld je aan.
Je hebt nog tot 29 maart om je inzending voor de SuperSchrijfwedstrijd af te maken!

Overleg Wikikids:Regels

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Eigenlijk is dit bijna een kopie van Wikikids:Richtlijnen voor moderatoren/blokkades. Flag of New Holland.svg Bobby John overleg? 15 mei 2016 12:50 (CEST)

Op dit moment wel, echter komt hier ook regels over gebruikers aanspreken. Daarnaast: als je iemand voor de regels doorstuurt naar die pagina schrikt dat misschien af met al die blokkades. Grab hand animation.gifWiki7 overleg 15 mei 2016 13:01 (CEST)
Dat is inderdaad waar, daarom is het ook goed dat je deze pagina aanmaakt. Flag of New Holland.svg Bobby John overleg? 15 mei 2016 13:12 (CEST)
Achternaam, woonplaats en school zijn wel toegestaan om te benoemen. :) apoo overleg · (MOD) 15 mei 2016 13:53 (CEST)
Ja, ik heb dat ook staan, alleen is het natuurlijk niet verstandig je adres te benoemen. Een foto en je email/telefoon ook zeker niet. Flag of New Holland.svg Bobby John overleg? 15 mei 2016 13:55 (CEST)
Achternaam, woonplaats en school zijn niet toegestaan, zie hier. Grab hand animation.gifWiki7 overleg 15 mei 2016 14:16 (CEST)
Er zit een verschil tussen moeten en mogen. Dat je iets niet moet doen betekend niet dat het niet mag. Maargoed, laten we het voor de duidelijkheid maar zo laten. :) apoo overleg · (MOD) 15 mei 2016 14:33 (CEST)

Misschien is het ook handig om de Wikikids:Do's_and_Don'ts te verwerken in deze pagina. Want daar staat eigenlijk in het kort hetzelfde + nog een aantal gebruikelijke gedragsregels van WikiKids, zoals het niet bewerken van andermans overleg, gebruikerspagina en archieven. :) apoo overleg · (MOD) 15 mei 2016 13:59 (CEST)

Website

Waarom draai je mijn bewerking (Wiki7) eigenlijk een soort van terug waarin jij het verandert in: # Het is niet toegestaan reclame voor je eigen websites te maken. Je mag dus wel reclame maken van andere websites. Flag of New Holland.svg Bobby John overleg? 17 mei 2016 12:39 (CEST)

Kijkend naar de bewerkingsgeschiedenis begrijp ik je vraag niet zo goed, maar in feite mag je geen reclame maken, voor geen enkele site. Als je een site als bron gebruikt is dat wat anders.  Gustaafff  (contact) 17 mei 2016 14:11 (CEST)

hoi hoe heten jullie allemaal? lotte208

Opmerkingen

Ik heb een paar opmerkingen:

  • Gerarddummer heeft een foto op zijn gebruikerspagina staan, maar dat mag toch niet?
  • Als je je e-mailadres niet bekend mag maken, waarom hebben (veel) gebruikers dan wel een link waar je ze kan mailen?(deze vraag heb ik ook al gesteld in de boomhut, maar ik begreep het niet helemaal)

Groetjes, Didi05 (overleg) 24 mrt 2020 14:23 (CET)

Heel scherp gezien van je! Gerarddummer is een volwassene en de oprichter van WikiKids. Voor zijn foto maken we een uitzondering. Als je je e-mailadres op je gebruikerspagina zet dan kan iedereen jouw e-mailadres zien, jouw e-mailadres gebruiken voor dingen die je niet wilt en je lastigvallen via de e-mail. Vaak verkopen robots jouw e-mailadres voor reclame, of om er illegale dingen mee te doen. Bij de link "gebruiker mailen" zie je het e-mailadres van een gebruiker niet. Als jij dus een e-mail ontvangt van iemand kan je er dus voor kiezen om er niet op te reageren en zo je e-mailadres prive te houden. Pas als je antwoord dan zal de andere gebruiker je e-mailadres zien. Dat is een extra stukje veiligheid. :) apoo overleg · (MOD) 24 mrt 2020 14:31 (CET)
Maar dat maakt toch niet uit? Want ook als je geen e-mailadres geeft en er staat wel een link, dan kan iedereen je alsnog mailen. Dan kan je net zo goed gewoon je e-mailadres op je gebruikerspagina zetten. Didi05 (overleg) 24 mrt 2020 14:44 (CET)
Het is niet verboden om elkaar te mailen, maar als jij je e-mailadres op je gebruikerspagina zet dan kunnen robots of mensen met kwade bedoelingen jouw e-mailadres geven aan bedrijven voor reclame of illegale dingen. Ook kan je zomaar lastiggevallen worden via de mail door mensen waar je helemaal geen contact mee wil hebben. Als je gemaild wordt via de link dan kun je zelf kiezen of je wel of geen contact wil hebben. Dit is dus veiliger! :) apoo overleg · (MOD) 24 mrt 2020 15:02 (CET)
Begrepen. Didi05 (overleg) 24 mrt 2020 15:20 (CET)
Goede vragen Didi05! Ik vind het belangrijk dat jullie weten wie er achter de gebruikersnaam schuil gaat. Zeker omdat ik volwassene ben op een wiki voor en door kinderen. Daarom vind je er ook meer persoonlijke informatie dan je op andere gebruikerspagina's zult zien! Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 24 mrt 2020 22:11 (CET)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Overleg_Wikikids:Regels&oldid=602806"