Overleg Wikikids:Privacybeleid

Uit Wikikids
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Wanneer dachten jullie deze eens te gaan aanmaken? Het zou fijn zijn te weten onder welke omstandigheden jullie CheckUser mogen gebruiken, welke gegevens jullie publiceren en welke gegevens allemaal worden opgeslagen. Blijkbaar verdwijnen mijn mailtjes inmiddels in de spam-bak. Jammer... Privacybeleid 26 april 2010 08:45 (CEST) (alias Sumurai8)

Ze hebben volgens mij ook liever dat je ze over dit soort zaken mailt ipv van dit hier openlijk bespreken. Maar goed, soms is het goed om mensen eens met de neus op de feiten te drukken om ze te dwingen tot actie over te gaan.. Het gaat hier al té lang op een laag pitje, alles. FD :D 8 mei 2010 19:18 (CEST)
Welke moderator linkt 'mailen naar het bestuur' even naar mailen naar het bestuur? »» sum U rai 8 wp·ll 20 januari 2011 21:56 (CET)
CrystalClearActionApply.svg Uitgevoerd :) apoo overleg · (MOD) 20 januari 2011 22:44 (CET)

Binnenkort?

Binnenkort ben ik opa... Relatief gezien... »» sum U rai 8 wp·ll 6 mei 2011 21:03 (CEST)

We gaan het over een ander boeg gooien. Hopelijk versnelt dat de zaak. Geloof, het of niet. We zijn hier nog steeds mee bezig. Gerarddummer 6 mei 2011 21:26 (CEST)
Ik geloof het direct, maar ik verbaas me nog steeds over het tempo ;-) »» sum U rai 8 wp·ll 6 mei 2011 21:47 (CEST)

Fouten

"Door het invoeren van je e-mailadres en het controleren daarvan, geef je Wikikids toestemming om je e-mailadres te delen met andere Wikikids-gebruikers zodat zij je kunnen mailen."

Huh? De speciaal:EmailUser-pagina is er juist voor bedoeld dat het emailadres geheim blijft totdat
  1. Je een email verstuurt via deze speciale pagina
  2. Je een email beantwoord die via dat formulier is gestuurd.
Als je dus een email verstuurd via dat formulier kun je niet zien wat het emailadres is van die gebruiker, totdat deze antwoord geeft. Daarnaast staat even verderop dat jullie geen gegevens delen met derden. ("Wikikids geeft geen gegevens aan anderen (derden), tenzij je ons daar vooraf toestemming voor hebt gegeven of als Wikikids daartoe verplicht is volgens een wettelijke bepaling.") Dit zinnetje spreekt dat dus tegen.

"Ook kan je een brief sturen naar Wikikids (help@wikikids.nl), je moet dan wel een kopie van je legitimatiebewijs meesturen zodat we er zeker van zijn dat jij het bent."

Ik moest direct aan deze flauwe mop denken... Daarnaast: Ik kan bij mijn naam rustig Silvester McGoldgräber invullen. Ik kan je één ding verklappen: Zo heet ik niet. Je hebt nooit geverifieerd of een account bij een bepaald fysiek persoon hoort, dus het vragen naar een legitimatiebewijs is hier onzin en bovendien onnodige privacyschending.

"Alleen een beperkt aantal moderators (het bestuur van de stichting) hebben toegang tot deze functie."

Moet zijn: "Alleen het bestuur van de stichting heeft toegang tot deze functie." (Zie: Speciaal:GroepsrechtenWeergeven; 'checkuser'-right is voorbehouden aan de groep 'controlegebruikers', niet 'Moderatoren'

Dan nog een mededeling van huishoudelijke aard. De "echte naam" in Speciaal:Voorkeuren wordt zover ik weet niet op enige plek in de software gebruikt. Op Wi kiWe et hadden we die optie volgens mij gewoon uitstaan. Een kind van de basisschool zou zich niet teveel druk hoeven te maken om zijn/haar privacy en een site zou geen gegevens moeten vragen die toch niet gebruikt worden. Daarnaast staat het document vol met spatiefouten... »» sum U rai 8 wp·ll 23 juni 2011 16:17 (CEST)

Wilt een bevoegd persoon/iemand even het privacybeleid aanpassen per het bericht hierboven? Bij het stukje over wie toegang heeft tot de CheckUsertool moet even worden onthouden dat op moment van schrijven twee gebruikers die niet lid van de stichting zijn, ook toegang hebben tot de CheckUsertool (eigenlijk zal het na 1 september nog maar één zijn, maar goed.). De functie echte naam is niet veel gebruikt, maar indien ingevuld kan deze wel opgevraagd worden door iedereen (voor zover ik weet, daarnaast werkt het opvragen ook niet bij iedereen). Southparkfan 29 aug 2014 18:23 (CEST)
Ik had het al ergens aangepast maar het stond er blijkbaar 2 keer in. Bij deze aangepast dus. :) apoo overleg · (MOD) 29 aug 2014 20:29 (CEST)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Overleg_Wikikids:Privacybeleid&oldid=445131"