Overleg:Engels

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Hebben kinderen iets aan deze enorme lijst? Als je er wat rijen en kolommen uit haalt is hij beter. Doe bijvoorbeeld alleen een paar woorden uit het Engels, Nederlands en Duits. Anders kan wat mij betreft deze hele copydump weer weg. :) apoo overleg · (MOD) 6 januari 2012 11:11 (CET)

Meh, moet ik hem helemaal weer aanpassen. Verwijder maar anders. Kalta~ 6 januari 2012 11:29 (CET)
CrystalClearActionApply.svg Uitgevoerd Wouter15 overleg · (MOD). 6 januari 2012 11:31 (CET)

makkelijk?

Hoi, waarom stond er eerst dat engels vrij makkelijk te leren is? Engels is niet de makkelijkste taal als het gaat om schrijven, zeker voor mensen die dyslectisch zijn is dit een rot taal omdat je een letter of klank op verschilende manieren uitspreekt. Weet iemand waarom dat zo is? Aangezien wij de wereld steeds meer met Engels te maken krijgen.-- Maxie1Hoi E-mail 12 mei 2017 21:32 (CEST)

Toevallig heeft een kennis van mij afgestuurd in Engels en hij vertelde dat in het Engels de woorden uitsprak zoals je ze nu ook zou schrijven (bij bijv. "knight" sprak je ook de 'k' uit, tegenwoordig doen we dat niet meer). Terwijl de uitspraak in het Engels moderniseerde, veranderde de schrijfwijze niet mee, dus klopt de schrijfwijze bij veel woorden tegenwoordig niet meer. Engels is relatief makkelijk te leren omdat je in het dagelijks leven toch al veel met Engels te maken krijgt in Nederland, dus heb je vaak al een fundament bij Engels. Groetjes, Grab hand animation.gifWiki7 overleg 13 mei 2017 00:52 (CEST)

Makkelijk/Moeilijk

Ik heb even een stukje aangepast. Engels mag dan wel een wereldtaal zijn toch spreken lang niet alle inwoners uit elk land goed Engels! In landen waar Engels geen moedertaal is maar wel mensen wel redelijk tot goed Engels spreken o.a. Zweden en Nederland komt omdat Zweeds en Nederlands beide Germaanse talen zijn en op tv je engels hoort met nl / se ondertiteling. Landen als Frankrijk, Spanje juist niet. Frans en Spaans zijn romaanse talen. Bulgaars en Russisch zijn slavische talen. Dus nee klopt niet ondanks VS ondernemingen zoals Facebook, McDonald's etc..-- Maxie1Hoi E-mail 2 aug 2019 21:13 (CEST)

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Overleg:Engels&oldid=571757"