Overleg:Christendom

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken

Vage formulering

  • Jezus leerde de mensen om in het christendom te geloven; ik vind dit nogal nietszeggend en als een open deur overkomen. Is er geen betere formulering mogelijk? De Wikischim (overleg) 11 okt 2014 17:15 (CEST)
    • Ik zou zeggen: probeer het eens! -- 13 okt 2014 18:22 (CEST)

anti-semitisch

Ik ben zo vrij geweest de volgende zin te verwijderen uit de pagina over christendom: 'Na de stichting van het christendom in de eerste eeuwen, werden de christenen vooral vervolgd door de Joden. Diezelfde Joden hadden ook Jezus laten vermoorden door de Romeinen.' Ik zie dit als een antisemitische uiting. Het is precies de bewering die in de jaren '30 en '40 werd gebruikt om jodenvervolging te legitimeren. Jezus en zijn vrienden waren zelf joods en wilden dat ook blijven. Binnen het jodendom waren verschillende groeperingen en tussen hen waren verhitte conflicten. Dat is wat anders dan dat christenen vervolgd werden door 'de' joden of dat Jezus gedood is door 'de' joden. Laten we alsjeblieft niet opnieuw bijdragen aan anti-semitisme! - Deze reactie werd toegevoegd door Starrysky (overleg | bijdragen)

Dank voor het verwijderen! Dat was inderdaad een vreemde zin. Antisemitisme in artikels op WikiKids is onacceptabel. Groet, Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 28 apr 2018 15:26 (CEST)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Overleg:Christendom&oldid=512863"