One World Trade Center

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het One World Trade Center vanaf de Hudson.

Het One World Trade Center is een 546 meter hoge wolkenkrabber in New York City. De toren is de hoogste wolkenkrabber van New York, de Verenigde Staten en van het Amerikaanse continent. De toren staat ongeveer op de plaats van het vroegere World Trade Center, dat op 11 september 2001 door terroristen werd vernietigd. Als de bliksemafleider niet wordt meegerekend is de toren 541 meter hoog, oftewel 1776 voet. Dit is symbolisch, want in het jaar 1776 werd de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring getekend. De toren heeft 94 verdiepingen en is ontworpen door Skidmore. Met de bouw werd begonnen in 2006, op 3 november 2014 werd de toren officieel geopend.

Het One World Trade Center ligt in het hartje van Manhattan. Het gebouw is een van de veiligste wolkenkrabbers ter wereld. Het zou in theorie een inslag van een vliegtuig moeten kunnen weerstaan. Het gebouw is na de Burj Khalifa, de Shanghai Tower en de Abraj Al Bait-toren het hoogste gebouw ter wereld. Het gebouw heeft zeer snelle liften, deze kunnen wel 36 km/u.

Aanslagen op 11 september 2001

Rond 8.46 vloog American Airlines vlucht 11 binnen de One World Trade Center. Toen kwam er een grote brand. American Airlines vlucht 11 was gekaapt door terroristen van Al Qaida. Om 9 uur 3 vloog United Airlines vlucht 175 in een andere toren bij het One World Trade Center. Hier kwam er ook een grote brand. Hierbij vielen 2996 doden waaronder 1 Nederlander en 1 Belg. Deze grote aanslag is gepleegd door Al Qaida.

Galerij

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=One_World_Trade_Center&oldid=683058"