Odysseas Kimon van Griekenland en Denemarken

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Prins Odysseas-Kimon van Griekenland en Denemarken (Londen, Engeland, 17 september 2004), is de derde zoon en vierde kind van Prins Pavlos en Prinses Marie Chantal.

Onofficieel heeft hij de titel Prins van Griekenland, hoewel deze officieel niet erkend is door de Griekse regering. Ook is Odysseas-Kimon eigenlijk niet Grieks, door het feit dat alle leden van het Griekse koningshuis hun Griekse burgerschap verloren toen de monarchie werd afgeschaft. Zijn titel Prins van Denemarken is wel erkend door de Deense regering. Als hij genoemd wordt, worden echter beide titels gebruikt.

Op 18 juni 2005 werd Odysseas-Kimon in Athene, Griekenland, gedoopt. Zijn peetouders zijn; Prins Philippos van Griekenland en Denemarken, Prinses Olga van Griekenland, Prinses Alexandra zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg, Kroonprinses Mette-Marit van Noorwegen, Nassos Thanpopoulos, Arki Busson en Chris Thomsen.

Hij heeft een oudere zus, Prinses Maria-Olympia van Griekenland en Denemarken en drie oudere broers, Prins Konstantinos Alexios van Griekenland en Denemarken, Prins Achileas Andreas van Griekenland en Denemarken en Prins Aristidis Stavros van Griekenland en Denemarken.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Odysseas_Kimon_van_Griekenland_en_Denemarken&oldid=223176"