Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Maria-Olympia van Griekenland en Denemarken

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Prinses Maria-Olympia van Griekenland en Denemarken (New York City, 25 juli 1996), is de oudste dochter van Prins Pavlos en Prinses Marie Chantal.

Onofficieel heeft ze de titel Prinses van Griekenland, hoewel deze officieel niet erkend is door de Griekse regering. Ook is Maria-Olympia eigenlijk niet Grieks, door het feit dat alle leden van het Griekse koningshuis hun Griekse burgerschap verloren toen de monarchie werd afgeschaft. Haar titel Prinses van Denemarken is wel erkend door de Deense regering. Als ze genoemd wordt, worden echter beide titels gebruikt.

Op 22 december 1996 werd ze in Istanbul, Turkije, gedoopt. Haar peetouders zijn; zijn tante Prinses Alexia van Griekenland en Denemarken, Prins Michaél van Griekenland, Prins Charles van het Verenigd Koninkrijk en zijn andere tante Pia Miller.

Ze heeft vier jongere broers, Prins Konstantinos Alexios van Griekenland en Denemarken, Prins Achileas Andreas van Griekenland en Denemarken, Prins Odysseas Kimon van Griekenland en Denemarken en Prins Aristidis Stavros van Griekenland en Denemarken.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Maria-Olympia_van_Griekenland_en_Denemarken&oldid=223175"