Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Nancy Reagan

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Nancy Reagan

Nancy Davis Reagan, beter bekend als Nancy Reagan maar geboren als Anne Frances Robbins was een actrice en First Lady van de Verenigde Staten, en diende van 1981 tot en met 1989. Ze was de echtgenote van de 40ste president van de Verenigde Staten, Ronald Reagan. Ze werd geboren in de Amerikaanse stad New York City. Nadat haar ouders werden gescheiden, woonde ze in de Amerikaanse staat Maryland met haar oom en tante voor enkele jaren. Ze verhuisde weer naar Chicago toen haar moeder hertrouwde, en nam de naam Nancy Davis van haar stiefvader. Nancy werkte in de jaren 40 en 50 in de 20e eeuw als actrice en speelde als hoofdrolspeler bij enkele bekende films die tijdig. In 1952 trouwde ze met Ronald Reagan. Samen kregen ze twee kinderen. Nancy werd van 1967 tot en met 1975 First Lady van Californië, omdat haar man gouverneur van die staat was.

Nancy werd First Lady van de Verenigde Staten in januari 1981, na de overwinning van haar man bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 1980. Op 30 maart 1981, al toen zijn echtgenote bijna 3 maanden president was, waren er al plannen op een moord op haar man. Dit is ook gebeurd maar Ronald Reagan heeft het overleefd. Bij die schietpartij vielen 1 dode.

First Lady

Nancy Reagan werd First Lady van de Verenigde Staten toen Ronald Reagan werd ingehuldigd als president van de Verenigde Staten in januari 1981. In het begin van het voorzitterschap van haar man, verklaarde haar man haar verlangen naar een renovatie van het Witte Huis, omdat het gebouw erg verouderd was. Hun Witte Huis assistent Michael Deaver beschreef de tweede en derde verdieping als gezinswoning en beschreef hoe het er uit zag voor de renovatie; "gebarsten gepleisterde muren, afgebladderde verf en geslagen vloeren". In 1981, Reagan begon een ingrijpende renovatie van meerdere Witte Huis kamers, met inbegrip van alle kamers van de tweede en derde verdiepingen kamers grenzend aan de Oval Office, met inbegrip van de persbriefing kamer. Toen de renovatie opgenomen werd herschilderden ze de muren, spuitte de vloeren over, repareerde de open haard en vervangde ze antieke pijpen, ramen, en draden. De klerenkast in de slaapkamer werd omgezet in een schoonheidssalon en een kleedkamer, en de slaapkamer in het westen van het huis werd gemaakt in een kleine fitnessruimte.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Nancy_Reagan&oldid=650460"