Master

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een master is een academische graad die je behalen. Deze graad krijg je nadat je succesvol een masteropleiding aan de hogeschool of universiteit afrond. Een master wordt traditioneel gedaan na een bachelor. Soms is er een voorbereidingsprogramma nodig voor een master.

De bachelor is de eerste opleiding na de middelbare school en duurt drie of vier jaar. Na de bachelor kunnen studenten verder studeren en een master doen. De master duurt meestal één of twee jaar. Tijdens de master ga je verder verdiepen en specialiseren. Voor opleidingen aan de hogeschool is een master vaak niet nodig; na de bacheloropleiding kun je meestal direct aan de slag. Bij universitaire opleidingen is een master meestal wel noodzakelijk.

Een masteropleiding wordt traditioneel afgerond met een scriptie. Ook kan een master een stage bevatten. Na een masteropleiding kiezen de meeste studenten ervoor om te werken. Het is mogelijk om nog een andere master te volgen (een master-na-masteropleiding of tweede master). Ook is het mogelijk om het doctoraat te halen; waardoor je professor kunt worden.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Master&oldid=820795"