Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Maasgouw (gemeente)

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
LocatieMaasgouw.png

Maasgouw is een gemeente die op 1 januari 2007 is ontstaan uit de vroegere gemeenten Heel (gemeente), Maasbracht en Thorn.

De naam Maasgouw voor de nieuwe gemeente is door een stemming gekozen op 17 november 2005 door raadsleden van de toenmalige 3 gemeenten. Het is een naam die past bij de huidige gemeenten, gezien hun ligging aan de rivier de Maas.

Kernen zijn; Beegden, Maasbracht, Ohé en Laak, Thorn, Linne, Heel en Stevensweert.

Het logo van de gemeente Maasgouw is ontworpen door Exit.

Het blauwe gedeelte vertegenwoordigt het water, het verbindende element in deze gemeente. Het water van de Maas, de havens, de plassen en de beken. De grillige vorm geeft het bruisend karakter weer en symboliseert het in- en uitstromen van de scheepvaart, het verkeer en van mensen die komen en gaan.

De gouden driehoeken symboliseren de oevers, de wuivende rietkragen en de bebouwing. Bovendien verwijzen de punten naar de drie voormalige gemeenten (Heel, Maasbracht en Thorn). Het uitgespaarde driehoekje staat symbool voor scheepvaart en toerisme en refereert naar het witte stadje Thorn.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Maasgouw_(gemeente)&oldid=652990"