Lydia Rood

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Lydia Rood
Lydia Rood.jpg
Citaat
Algemene informatie
Naam voluit
Pseudoniem
Bijnaam
Geboren Velp, 23 mei 1957
Geboorteplaats
Overleden
Nationaliteit Vlag van Nederland Nederland
Beroep Schrijver
Werk
Jaren actief 1996 - heden
Genre(s)
Stroming
Invloeden
Bekende werken
Uitgeverij(en)
dbnl
Handtekening
Website http://www.lydiarood.nl
Portaal Portal.svg Literatuur

Lydia Rood (Velp, 23 mei 1957) is een Nederlandse schrijfster. Ze schrijft boeken voor kinderen en volwassenen. Ze heeft ook een dochter. Ze schrijft soms verhalen over haar. Lydia Rood gaat soms ook naar andere landen om daar verhalen over te schrijven.

Biografie

Lydia Rood schreef al toen ze heel jong was. Lydia Rood deed na het VWO Spaans. Daarna heeft ze ook journalistiek gestudeerd. Ze is na haar studies journalist gaan worden. Haar eerste kinderboek verscheen al in 1982, maar ze heeft ook thrillers en romans geschreven.

Privéleven

Lydia Rood is getrouwd met een man die Mohamed heet. Ze heeft ook een dochter, Rozemarijn, waarover ze soms verhalen schrijft. Soms schrijft ze ook samen met haar man boeken Marokko. Ze heeft ook een broer die toevallig ook schrijver is: Niels Rood.

Boeken

Lydia Rood gaat soms wel op reis om boeken te schrijven. Ze is bijvoorbeeld in Marokko, Colombia, Nicaragua, Ghana en Suriname geweest. Ze schrijft ook wel soms boeken met andere personen. Soms heeft ze ideeën gehad. Ze schrijft samen met haar broer Niels Rood. Ook met haar man schrijft ze boeken. En sommige ideeën van de Drakeneilandserie heeft ze gekregen van kinderen. Ook heeft ze met andere mensen boeken geschreven.

Drakeneilandserie

De Drakeneilandserie van Lydia Rood gaat over een aantal kinderen die naar een strafeiland zijn gestuurd, omdat ze hier in Nederland vervelend of stout deden. Elk boek heeft een ander hoofdpersoon, een ander verhaal en een andere dreiging. Het enige wat hetzelfde is zijn de kinderen en de verhalen van vorige keer.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Lydia_Rood&oldid=522886"