Koninklijke Bibliotheek (Nederland)

Uit Wikikids
⧼vector-jumptonavigation⧽ ⧼vector-jumptosearch⧽
Het logo van de Koninklijke Bibliotheek
Zo ziet de Koninklijke Bibliotheek er van binnen uit

De Koninklijke Bibliotheek, afgekort KB, is de nationale bibliotheek van Nederland. Deze werd opgericht in 1798. De Koninklijke Bibliotheek streeft ernaar om het voor iedereen in Nederland mogelijk te maken om te onderzoeken, lezen, ontdekken en een leven lang leren. Hierbij wordt samengewerkt met andere organisaties op het terrein van erfgoed, wetenschap en met de openbare bibliotheken.

Erfgoed

De Koninklijke Bibliotheek bewaart alles wat over Nederland is geschreven, van middeleeuwse handschriften tot websites. De verzamelde boeken en teksten zijn beschikbaar voor wetenschappelijk onderzoek en voor iedereen die meer wil weten over de Nederlandse taal en cultuur. Vooral digitale publicaties krijgen extra aandacht omdat ze snel veranderen en kwetsbaar zijn. De erfgoedcollectie van de Koninklijke Bibliotheek voorkomt dat belangrijke informatie verloren gaat.

Zie ook

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Koninklijke_Bibliotheek_(Nederland)&oldid=836220"