Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Jericho

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het volk van Israël trekt om Jericho (schilderij uit de 15e eeuw

Jericho is een van de oudste steden ter wereld. De stad ligt niet ver van de rivier de Jordaan in de huidige Westelijke Jordaanoever. De stad ligt maar liefst 260 meter beneden het zeeniveau. Het is daarmee een van de laagstliggende steden ter wereld.

Prehistorie

Uit opgravingen is gebleken dat de stad meer dan 11.000 jaar oud moet zijn geweest. Uit onderzoek in de Archeologie is gebleken dat Jericho uit meerdere nederzettingen bestond. Die hebben zich daarna ontwikkeld tot een stad met toenemende welvaart.

Bijbeltijd

Dankzij het het Bijbelse verhaal over Jozua is Jericho bekend geworden. Volgens het verhaal moet meer dan 3000 jaar geleden Jozua, als opvolger van Mozes het Beloofde Land binnen zijn getrokken en daarbij Jericho als eerste hebben veroverd. De verovering moet heel wonderlijk gegaan zijn, want er moet een aardbeving plaats hebben gevonden nadat Jozua en het joodse volk rond de stad zijn getrokken (zie Jozua hoofdstuk 6).

Onze tijd

Nu bestaat Jericho nog steeds, maar dat is een gewone stad. Toeristen gaan vaak om te kijken naar de ruïnes van wat de stad eens geweest is.

Video

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Jericho&oldid=685695"