Hardlopen

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Hardlopen is een vorm van atletiek waaraan veel mensen recreatief dan wel in wedstrijdverband deelnemen. Hardlopen is een duursport die voor bijna iedereen geschikt is. Vrijwel iedereen die kan lopen, kan hardlopen.

Hardlopen zorgt dat de spieren worden opgebouwd. Sport zorgt het lichaam in de beweging die het nodig heeft. Sporten heeft veel voordelen. Hardlopen zorgt er ook voor dat de sporter mentale kracht opbouwt. Het is ook goed voor een gezonde lichaam.

Er zijn mensen voor wie het onverstandig is om zomaar voluit te gaan trainen. Voor mensen met een medisch verleden en mensen met een leeftijd van boven de 40 jaar is het belangrijk om zich, voordat ze gaan trainen, te onderwerpen aan een sport-medische keuring. Het advies kan zijn om begeleid te gaan sporten; soms wordt aanbevolen om in plaats van te gaan hardlopen bijvoorbeeld te gaan zwemmen, wandelen of fietsen. Het advies om niet te gaan sporten wordt zelden gegeven.

De eerste versie van deze tekst (of een deel daarvan) is afkomstig van Wikipedia.

De tekst is vrijgegeven onder de CC BY-SA 3.0-licentie. (Zie ook: Copyleft)

Deze pagina op Wikipedia

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Hardlopen&oldid=621729"