Hacker

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een hacker is iemand die probeert in te breken in een computersysteem, dit heet ook wel hacken. Hackers hoeven niet per se slechte bedoelingen te hebben, vele hackers zijn ook in dienst bij een bedrijf waar hackers de beveiliging van de computers aan het testen zijn.

Er zijn verschillende soorten hackers: white hat-hackers en black hat-hackers.

White hat-hackers

White hat-hackers zijn hackers die voor een bedrijf werken en die ervoor zorgen dat het systeem veilig blijft. Ze hebben goede bedoelingen. En ze krijgen geld voor het hacken van het bedrijf. White hat-hackers worden ook wel ethisch hackers genoemd. Daar doe je een lange cursus voor. 24 uur kost rond de €400 tot €2000 als je echt een goed site uitzoekt. Je moet er een havo-advies voor hebben en dan moet je ook nog je wo doen 4 jaar. Daarna kun je de kosten van de cursus weer terug betalen. Je zorgt er voor om bedrijven tegen de black hat-hackers te verdedigen.

Black hat-hackers

Black hat-hackers zijn hackers die vaak slechte bedoelingen hebben. Ze breken in bij een bedrijf of stelen privégegevens. Sommige hackers maken een virus. Het is illegaal om te hacken zonder dat je toestemming hebt.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Hacker&oldid=806806"