Gorilla

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een gorilla is een mensaap. De gorilla komt voor in een klein gebied van Centraal-Afrika. Een gorilla heeft een sterk lijf. Een mannetjes gorilla kan 180 tot 200 kilo zwaar worden. En een vrouwtjes gorilla kan 70 tot 110 kilo zwaar worden. Een gorilla wordt ongeveer 2.20 meter lang en kan 30 jaar oud worden. Een gorilla krijgt een bos haar als hij nog jong is en als hij volwassen is gaat dat bos haar weer weg.

Van de gorilla zijn de armen sterker dan de benen. Een volwassen gorilla klimt zelden in bomen, daar is hij te zwaar voor. Jonge gorilla's klimmen wel graag.

De gorilla eet vooral: vruchten, stengels, schors van bomen, wortels en bladeren. Gorilla's zijn de enige vegetarische apen, ze eten geen vlees, eieren of insecten. Een gorilla heeft vrijwel geen natuurlijke vijanden. Alleen de mens is een bedreiging voor de gorilla. Aan de ene kant omdat er nog steeds mensen op gorilla's jagen (ook al zijn ze beschermd), aan de andere kant doordat de oerwouden steeds kleiner worden door het kappen van bomen. Daardoor wordt het leefgebied van gorilla's steeds kleiner.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Gorilla&oldid=628979"