Help mee! Maak een account of meld je aan.
Je hebt nog tot 29 maart om je inzending voor de SuperSchrijfwedstrijd af te maken!

Generali Arena

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Generali Arena
Toyota Arena Prag.jpg
Informatie
Bijnaam Letná-stadion
Plaats Praag, Vlag van Tsjechië Tsjechië
Capaciteit 20.854
Bouwjaar
Geopend 1933
Kosten
Architect(en)
Eigenaar
Beheerder
Bespelers Sparta Praag
Tsjechië Tsjechisch voetbalelftal
Eerste wedstrijd
Laatste wedstrijd
Gerenoveerd
Gesloten
Afgebroken
Veldafmetingen
Oppervlakte
Vroegere namen
Naam tribunes
Portaal Portaalicoon Sport

De Generali Arena is een voetbalstadion in Tsjechië. Het stadion staat in de hoofdstad Praag, in de wijk Bubeneč. In dit stadion speelt voetbalclub Sparta Praag zijn thuiswedstrijden en ook wordt het regelmatig gebruikt door het Tsjechisch voetbalelftal. Het stadion is in 1933 geopend en heeft een capaciteit van 20.854 toeschouwers.

Het stadion heette vroeger het Letná-stadion. Tot 2007 was Toyota de sponsor van het stadion en kreeg het stadion de naam Toyota Arena, daarna had het tot 2009 de naam AXA Arena, naar de hoofdsponsor AXA. Tegenwoordig is het stadion vernoemd naar hoofdsponsor Generali.

Het Nederlands elftal speelde drie keer in het stadion. De eerste keer was dat nog in het Letná-stadion, waarin er op 30 augustus 1972 tegen Tsjecho-Slowakije werd gespeeld (1-2 winst voor Nederland). Op 8 oktober 2005 speelde Nederland tegen Tsjechië in een kwalificatiewedstrijd voor het WK 2006 (0-2) en op 9 september 2014 speelde Nederland weer tegen Tsjechië, ditmaal voor kwalificatie voor het EK 2016. Deze wedstrijd won Tsjechië met 2-1.

Externe links


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Generali_Arena&oldid=574296"