Gebruiker:Southparkfan/Portaal/Portalen

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hulp-Portaal.png
Klik hier om terug te gaan naar het Hulp-Portaal.

Als je een beetje rondsurft op WikiKids zul je ze vrijwel zeker tegenkomen: Portalen. Maar wat zijn die dingen nou eigenlijk?

Wat is een portaal?

Een portaal is eigenlijk een poort naar artikelen over dat onderwerp. Portalen kunnen over van alles gaan, zo kunnen ze gaan over een land, maar ook over een periode uit de geschiedenis! Wat in een portaal staat, is afhankelijk van degene die het gemaakt heeft. Sommige maken een portaal met alleen maar linkjes, terwijl andere bijvoorbeeld een Artikel van de Maand en weetjes erbij doen! Er zijn vier hoofdportalen. Dat zijn:

Er zijn heel veel portalen, zo heb je grote portalen zoals Portaal:Nederland en Portaal:Oostenrijk maar ook kleinere portalen zoals Portaal:Natuur en Portaal:Luxemburg. Er is ook een overzicht van portalen, kijk daarvoor bij Portaal:Portaaloverzicht. Hopelijk weet je nu wat een portaal is!

Hoe kan ik meedoen aan een portaal?

Sommige portalen (maar lang niet alle!) hebben een inschrijving. Daar mag je je altijd inschrijven om mee te doen aan een portaal. Dat houdt in dat je meewerkt aan artikel voor dat portaal maar ook help je dan mee met het onderhouden van een portaal.

Kan ik zelf een portaal maken?

Nee. Dat kan niet meer. Een tijdje terug kon dat nog maar toen werden er opeens heel veel portalen aangemaakt. Dat was helemaal niet fijn want meestal werd er even snel een portaal aangemaakt dat daarna in een donker hoekje verdween en nooit meer werd bekeken. Een paar portalen werden toen weggegooid en we hebben toen ook met z'n allen afgesproken om geen portalen meer aan te maken. Je kan natuurlijk wél nog een portaal uitbreiden en mooi maken!

We hopen dat je hier wat aan hebt Face-smile.svg

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Gebruiker:Southparkfan/Portaal/Portalen&oldid=331620"