Verbeter WikiKids vandaag nog!

Gebruiker:Mike1023/Tutorial/8

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Stap 1 Stap 2 Stap 3 Stap 4 Stap 5 Stap 6 Stap 7 Stap 8 Stap 9
Deze pagina is voor ouder(s) en leerkrachten. Je kan deze stap dus overslaan!

Informatie voor ouders en leerkrachten
Beste ouder(s), welkom op WikiKids! WikiKids is een online-encyclopedie voor en door kinderen. Naast het opzoeken van informatie kunnen gebruikers ook zelf informatie schrijven. Niet alleen kinderen kunnen dit, maar ook volwassen. Denk hierbij aan leraren, ouders, (pabo-)studenten en Wikipedia-gebruikers. Ook scholen kunnen meewerken! In deze cursus leert uw kind/leerling hoe WikiKids (in grote lijnen) werkt.

Onderwijsportaal.gif

Voor ouders is het belangrijk om het volgende te weten:

  • WikiKids is volledig gratis. Er zijn geen verdere kosten aan verbonden.
  • WikiKids is veilig. Voor ons speelt privacy een belangrijke rol. Hierdoor mogen gebruikers geen foto's van zichzelf uploaden of telefoonnummers, huis- en schooladressen of woonplaatsen op WikiKids plaatsen.
  • WikiKids heeft ook een veilige sfeer. Wij blokkeren gebruikers die zich zwaar misdragen (cyberpesten, etc.). Ook proberen wij conflicten zo goed mogelijk op te lossen.
  • WikiKids is leerzaam. Niet alleen kunnen gebruikers dingen leren over onderwerpen (geschiedenis, aardrijkskunde, etc.), maar ook oefenen met spelling, schrijven van teksten en het zoeken van informatie. Moderatoren en vaste gebruikers staan altijd klaar om hiermee te helpen en tips te geven.

We hopen u voldoende geïnformeerd te hebben. Zo niet, dan kan u contact opnemen met de projectgroep, dat zijn de volwassenen die over Wikikids gaan. Zie ook ons OnderwijsPortaal.

P.S. De Stichting Wikikids wordt financieel geholpen door de Stichting Kennisnet. Zij betalen de hosting en nemen deel aan overleg binnen Wikikids. Kennisnet is een grote stichting die niet alleen WikiKids, maar ook talloze andere projecten ontwikkeld.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Gebruiker:Mike1023/Tutorial/8&oldid=748629"