Gasexplosie Urk

Uit Wikikids
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

De gasexplosie op Urk was een gasexplosie die plaats vond op 3 juni 2016 rond 18.00 uur op Urk, in de Nederlandse provincie Flevoland. De mensen in de omgeving waren op dat moment gelukkig niet in de buurt, die waren thuis rustig aan het eten of tv kijken. Zeker drie woningen zijn hierbij verwoest. De gasexplosie gebeurde na een grote gaslek. De gaslek is 4,5 uur na de explosie dicht. Mensen uit de omgeving moeten nog 200 meter afstand houden van de locatie waar de gaslek precies is gebeurt. De oorzaak van de explosie is nog niet bekend. De politie en brandweer doen er alles aan om de oorzaak te ontdekken.

Hoe het begon

De oorzaak van de explosie is niet bekend. Het begon met twee huizen die ontplofte door een gasexplosie, het is niet bekend of daar doden of gewonden zijn gevallen. En het derde huis kwam later de bewoners van dat huis konden nog op tijd hun huis uitvluchten. Ook de mensen die thuis in de buurt zaten moesten hun huis uit. Alle bewoners die uit hun huis moesten zijn opgevangen in het gemeentehuis van Urk.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Gasexplosie_Urk&oldid=449530"