Profiel economie en maatschappij

Uit Wikikids
(Doorverwezen vanaf Economie en Maatschappij)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Economie en Maatschappij (E&M) is een keuzepakket dat je vanaf havo of vwo-4 kan kiezen. Het profiel bestaat sinds 1999, toen het voorgezet onderwijs in Nederland op de schop ging. Economie en Maatschappij behoort tot de zogeheten M-stroom, samen met cultuur en maatschappij. De m staat dan ook voor Maatschappij.

Imago en doel

Economie en maatschappij heeft bij de meeste leerlingen een vrij "goed" imago, veel leerlingen denken er ook positief over. Dit komt mede doordat E&M door de meeste leerlingen wordt gekozen.

Het doel van het profiel is een beroep in de economie, sociologie, recht, psychologie of informatica. Bij beroepen in de economie is economie een verplicht vak, maar aangezien je met een ander profiel ook dit vak kan kiezen, is het niet verplicht.

Vakken

In dit profiel zijn de volgende vakken verplicht, deze zijn opgedeeld in verschillende onderdelen.

Als eerste is er het gemeenschappelijk onderdeel. Deze is voor iedereen, ongeacht je profiel, verplicht:

Hierna volgen de profielvakken. Deze zijn voor iedereen met een E&M-profiel hetzelfde:

Hierna moet de leerling uit 1 van de volgende vakken kiezen:

Hierna heeft de leerling nog een vrije keuze om zo het profiel volledig te maken. Scholen kunnen hier een eigen invulling aangeven. Vaak wordt met dit profiel gekozen voor een kunstvak, een taal, een tweede keuzevak bij dit profiel of biologie.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Profiel_economie_en_maatschappij&oldid=852872"