Dwerg

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een dwerg is fantasiefiguur. Ze komen voor in sprookjes. Het zijn kleine mannetjes met een bijltje of een hamer als je de naam dwergen hoort denk je aan kleine mannentjes die zich in de mijnen bevinden en de dag doorkomen met grondstoffen hakken. Ze staan ook bekend om hun goede vakwerk. Van zwaarden en kronen. In sprookjes zijn dwergen meestal een onbelangrijk volk maar een gewoon oud verhaal. Het beroemdste sprookje voor kinderen is Sneeuwwitje en de zeven dwergen. En voor allle leeftijden de Hobbit(the hobbit). Dwergen hebben meestal een mutsje of zo'n sloper helmpje.

De dwergen scheppen meestal op over hun vakwerk en hun rijk. Hun machtige beelden en kastelen(mijnen)dwergenn zijn meestal dol op bier en haarige dwergen vrouwen. De meeste dwergen zijn dik en hebben meestal geen manieren (ze zijn altijd vies van het zweet en het werken in de mijn met al dat stof op hun kleren en huid). Dwergen worden meestal best wel oud (meestal boven de honderd), behalve als ze gesneuveld zijn.

Dwerg wordt ook vaak gebruikt als scheldnaam voor iemand die klein is, of die een lilliputter is.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Dwerg&oldid=735986"