Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Flag of Ukraine.svg Zoek je informatie over Oekraïne? Neem dan een kijk op Portaal:Oekraïne! Flag of Ukraine.svg

Lilliputter

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een lilliputter is een erg klein persoon. Sommige lilliputters worden niet langer dan één meter. Vaak vinden lilliputters het niet prettig om zo genoemd te worden, dus spreken we vaak over kleine mensen.

Geschiedenis

In de geschiedenis werden lilliputters vaak aangeduid als dwergjes. Iets wat voor hen natuurlijk erg beledigend kan zijn. Ook werkten ze vaak als artiesten in het circus en stonden ze op de kermis. Nu zou je denken dat dit uitbuiting is, maar ze kozen er vaak zelf voor omdat ze geen ander werk wisten te vinden en toch geld voor hun families moesten verdienen.

Lengte

Een lilliputter is niet langer dan 1.50 m. Bij een grotere lengte spreek je gewoon van een lengte beneden het gemiddelde, maar iemand van 1.51 is officieel geen lilliputter. Een oorzaak van deze dwerggroei kan Achondroplasie zijn. Hierbij zijn de ledematen erg kort maar is de romp wel van normale grootte en het hoofd ook.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Lilliputter&oldid=712240"