Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Digitaal schoolbord

Uit Wikikids
(Doorverwezen vanaf Digibord)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Foto van een digibord

Een digitaal schoolbord is een modern schoolbord waarbij de geschreven informatie opgeslagen kan worden.

Digitaal schoolbord

Het digitale schoolbord is een bord dat is aangesloten op een computer. Dus er staat van alles op. Het beeld geprojecteerd door een beamer. Die hangt aan het plafond. En als je op het bord iets wil opschrijven dan heb je op sommige borden een speciale pen nodig (je kunt ook gewoon de computer gebruiken). Je kunt er ook presentaties mee geven, bijvoorbeeld voor je spreekbeurt, boekbespreking of muurkrant. Wanneer je met de pen bijvoorbeeld op het rode kruisje klikt doet de computer dat ook.

Hoe werkt het?

Het digitaal schoolbord is een bord waarmee je van alles kunt doen, net zoals op een computer kun je typen, internetten, powerpoints laten zien en spelletjes spelen. Op school kun je het bord gebruiken voor bijv. rekenen, taal en wereldoriëntatie. Bij digitale schoolborden zit ook software die je kunt gebruiken om lessen met te maken. De pen is eigenlijk de muis want als je ergens met de pen tikt dan reageert hij.

Schoolvakken

Je kan bijvoorbeeld rekenen met het digitale schoolbord. Dan kan je bijvoorbeeld procenten uitrekenen. Als je met active primary of SMART Notebook werkt (digibord software) dan kun je allemaal schoolvakken geven.

Internet

Je kan ook internetten zoals Google, Engelse liedjes, of natuurlijk een spelletje doen. Dat is heel erg handig, want als je een Engels liedje wil oefenen dan kan dat. En als we iets op willen opzoeken op internet dan kan dat bij Google of bij andere zoekmachines. En als we een spelletje mogen doen, dan kan dat ook op internet.

Verschillende digitale schoolborden

Er zijn verschillende soorten borden en technieken: - Drukgevoelig (Bijvoorbeeld het SMARTboard). - Infrarood (Zoals het Hitachi StarBoard). - Elektromagnetisch (Bijvoorbeeld het ACTIVboard od de Communicator).

Ook zijn er verschillende soorten software voor digitale schoolborden.

Er komen natuurlijk ook steeds nieuwe technieken bij.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Digitaal_schoolbord&oldid=687184"