De Herdgang

Uit Wikikids
Naar navigatie springenNaar zoeken springen
Sportcomplex De Herdgang
De Herdgang jeugdcomplex.jpg
Informatie
Bijnaam
Plaats Eindhoven
Capaciteit 2500
Bouwjaar
Geopend
Kosten
Architect(en)
Eigenaar PSV
Beheerder PSV
Bespelers Jong PSV en PSV/av
Eerste wedstrijd
Laatste wedstrijd
Gerenoveerd
Gesloten
Afgebroken
Veldafmetingen
Oppervlakte
Vroegere namen
Naam tribunes
Portaal Portaalicoon Sport

De Herdgang is het trainingscomplex van PSV en tevens een buurt in Eindhoven. Naast de trainingen van PSV wordt het sportcomplex ook gebruikt voor thuiswedstrijden van Jong PSV en PSV/av, de amateurvereniging van PSV.

De Herdgang bestaat uit zeven voetbalvelden en enkele faciliteiten voor de trainingen, zoals een fitnesscentrum. Het complex ligt ten noorden van Eindhoven, aan de Oirschotsedijk, dichtbij het Landgoed De Wielewaal. Het ligt een bosrijke en rustige omgeving. De trainingen en wedstrijden die op De Herdgang worden gespeeld zijn vrijwel altijd vrij toegankelijk voor bezoekers en supporters.

Het complex is in 1952 geopend en in 2002 werd het verbouwd. Op het complex zijn er ook kantoren voor scouts, de jeugdopleiding en het secretariaat. In 2005 werd de amateur- en jeugdkantine verbouwd en werden er ook voorzieningen aangebracht voor rolstoelgebruikers.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=De_Herdgang&oldid=572772"