Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

PSV Campus De Herdgang

Uit Wikikids
(Doorverwezen vanaf De Herdgang)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
PSV Campus De Herdgang
De Herdgang jeugdcomplex.jpg
Informatie
Bijnaam
Plaats Eindhoven
Capaciteit 2.500
Bouwjaar
Geopend
Kosten
Architect(en)
Eigenaar PSV
Beheerder PSV
Bespelers Jong PSV
PSV Vrouwen
PSV Jeugd
Eerste wedstrijd
Laatste wedstrijd
Gerenoveerd
Gesloten
Afgebroken
Veldafmetingen
Oppervlakte
Vroegere namen
Naam tribunes
Portaal Portaalicoon Sport

PSV Campus De Herdgang is het trainingscomplex van PSV en tevens een buurt in Eindhoven. Naast de trainingen van het eerste elftal wordt het sportcomplex ook gebruikt voor thuiswedstrijden van Jong PSV, PSV Vrouwen en de jeugdteams van PSV.

PSV Campus De Herdgang bestaat uit zeven voetbalvelden en enkele faciliteiten voor de trainingen, zoals een fitnesscentrum. Het complex ligt ten noorden van Eindhoven, aan de Oirschotsedijk, dichtbij het Landgoed De Wielewaal. Het ligt een bosrijke en rustige omgeving. De trainingen en wedstrijden die op het complex worden gespeeld zijn vrijwel altijd vrij toegankelijk voor bezoekers en supporters.

Het complex is in 1952 geopend en in 2002 werd het verbouwd. Op het complex zijn er ook kantoren voor scouts, de jeugdopleiding en het secretariaat. In 2005 werd de amateur- en jeugdkantine verbouwd en werden er ook voorzieningen aangebracht voor rolstoelgebruikers. Aan het begin van het seizoen 2019/20 werd de naam van het complex De Herdgang veranderd in PSV Campus De Herdgang.

Externe link


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=PSV_Campus_De_Herdgang&oldid=619422"