Britney Spears

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Britney Spears
Britney Spears 2013.jpg
Persoonlijke informatie
Volledige naam Britney Jean Spears
Bijnaam Princess of Pop
Land Vlag van de Verenigde Staten Verenigde Staten
Geboortedatum 2 december 1981
Geboorteplaats
Overleden
Overleden te
Gehuwd met /
relatie
Carrière
Beroep
Bekend van
Actief 1992 - heden
Genre(s) Pop, Hiphop & R&B, Electropop, teenpop
Label Jive Records RCA Records
Website
http://www.britneyspears.com/
Portaal Portaalicoon Muziek

Britney Jean Spears (Verenigde Staten McComb, Mississippi, 2 december 1981) is een Amerikaanse artiest. Ze is een van de beste vrouwelijke zangeressen die het meeste albums heeft verkocht ooit.

Baby One More Time & Oops I Did It Again. Haar grootste succes ooit

In 1998 bracht Britney haar eerste single&album Baby One More Time uit. Dat werd wereldwijd beroemd, werd in meer dan 20 landen op top 1 van single top 100 en werd meer dan 30.000.00 verkocht en werd 3 keer Platina. Ze vervolg haar singles met You Drive Me Crazy op top 2 Sometimes op top 1 en Born To Make You Happy op top 5

Haar tweede grote doorbraak was met haar tweede album Oops I Did It Again. Dat werd ook een wereldwijde succes, het werd meer dan 20.000.000 keer verkocht en werd 2 keer Platina. Haar singles werden werelwijd beroemd met Oops I Did It Again op top 1 Lucky op top 4 en Stronger op top 5. Ze won veel prijzen en alles wat ze deed op dat moment werd wereld beroemd.

From The Bottom Of My Broken Heart (1999) en Don't Let Me Be The Last To Know (2000) waren op dat moment de enige singles die geen succes hadden in Nederland.

Britney & In The Zone. Justin Timberlake en andere imago

In 2001 bracht ze haar derde album uit genaamd : Britney , wat ook een succes was maar minder. Ze had ineens een andere imago.. een sexy imago. Ze wilde geen onschuldige meisje meer zijn. Toch stonden haar liedjes onder de top 10 van de single top 100. Haar derde album werd Goud. In 2000 tot 2002 had Britney een relatie met de zanger Justin Timberlake maar niemand weet waarom het uit is. in 2003 bracht ze haar vierde album uit In The Zone en die werd weer wereldwijd beroemder dan haar derde album. Het werd een grote succes en al haar singles stonden onder de top 5 van de single top 100. Haar vierde album werd Platina en haar eerste single was met de Queen Of Pop : Madonna

Heden

Na al die gebeurtenissen in 2007, toen Britney haar hoofd kaal schoor en problemen had met haar moeder, zijn we weer een eind verder en ze heeft ondertussen alweer 4 albums uitgebracht, werd nog steeds wereldwijd beroemd. Tophits zoals Womanizer, Circus, Work Bitch en Hold It Against Me. Ze heeft 2 kinderen en ook was ze jury voor de x-Factor met Demi Lovato in 2011. In mei 2015 bracht ze haar nieuwe single Pretty Girls uit samen met Iggy Azalea waarop geen album komt te staan.

Feiten

  • Ze heeft meer dan 125.000.000 albums verkocht in totaal.
  • Haar echte naam is Britney Jean Spears en staat bekend als de Princess of Pop.
  • Haar hobby's zijn : Dansen, Zwemmen, Basketballen en Eten.
  • Voor ze zangeres was deed ze in 1994 mee aan een tv-programma genaamd: The Mickey Mouse Club.
  • Ze schoor haar hoofd kaal omdat ze depressief was in 2007.
  • In 2000 zei ze op een interview dat ze nog maagd was en dat ze zou wachten na ze getrouwd was.
  • Ze heeft een eigen film genaamd : Crossroads.
  • Ze is drie keer op tour naar Nederland geweest, haar laatste keer dat ze in Nederland optrede was in Rotterdam 2011.

Links

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Britney_Spears&oldid=776329"