Help mee! Maak een account of meld je aan.
In februari staat WikiKids in het teken van Turkije! Doe jij ook mee?
Stem nu op: Kolmarden Zoo

Demi Lovato

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken

Demetria Devonne Lovato of beter bekend als Demi Lovato (Dallas, 20 augustus in 1992)is een Amerikaanse actrice en zangeres. Haar moeder was cheerleader bij de Dallas Cowboys. Demi heeft een zus genaamd Dallas Lovato en een halfzus genaamd Madison De La Garza.

Demi is van Italiaanse, Mexicaanse en Ierse afkomst. Ze speelde haar eerste TV-rol in Barney and Friends waar ze Selena Gomez ontmoette, haar mede-speler in Princess Protection Program, sinds dat moment zijn ze onafscheidelijk. In Camp Rock speelt ze een meisje genaamd Mitchi Torres. Ze is ook goed bevriend met Miley Cyrus en de Jonas Brothers. Ze had een relatie met Joe Jonas van de Jonas Brothers, maar die duurde niet lang.

Wat doet ze?

Demi is een zangeres en actrice. Ze deed mee in onder andere Camp Rock en Princess Protection Programm., Barney And Friends,en veel programma's van Disney Channel.

Demi Lovato

Carrière

Op zesjarige leeftijd begon Demi te acteren in de serie Barney and Friends. Daarna had ze verschillende gastrollen in onder meer Prison Break. In januari 2007 was ze weer op het Disney Channel te zien in de korte serie As the Bell Rings. In 2008 kwam haar eerste Disney Channel-film uit, Camp Rock. Daarin speelt ze samen met de Jonas Brothers de hoofdrol. Camp Rock 2: The Final Jam komt uit op 24 september 2010. Tevens zal ze te zien zijn in de film Princess Protection Program, samen met Selena Gomez. Vanaf januari 2009 speelt ze de hoofdrol in Sonny With a Chance die in Nederland en Vlaanderen wordt uitgezonden op Disney Channel.

Ook Demi Lovato is 'lid' van de Disney-familie, doordat haar platenlabel ook Hollywood Records is. Net als van: Miley Cyrus, Vanessa Hudgens, Ashley Tisdale, Aly & AJ, Brenda Song, Alyson Stoner en Selena Gomez.

In de zomer van 2008 stond ze in het voorprogramma van de Jonas Brothers. Ook deed ze mee aan de Disney Channel Games 2008. De Jonas Brothers droegen bij aan haar eerste album Don't Forget, dat op 23 september 2008 in Amerika uitkwam. Aan de voorkant van het album kun je al zien dat ze een 'big fan' is van Paramore. Get Back was haar eerste single van dit album, dat in Amerika ontzettend vaak over de toonbank ging. De tweede single was Don't Forget & La La Land was de derde. Door deze derde single - La La Land - werd ze in Nederland bekend(er).

Inmiddels is Lovato's nieuwe album DEMI uit. Haar debuutsingle Heart Attack scoorde ook hoog in de Nederlandse hitlijsten.

Jongens

Demi had al eens verkering met Cody Linley, Trace Cyrus, Joe Jonas en Wilmer Valderrama.

Verleden

Demi had van jongs af aan al problemen. Ze werd gepest op school en werd vaak dik genoemd. "Ik weet nog dat ik 4 was en voor de spiegel stond en vond dat ik dik was en de wereld beter zou zonder mij." Zegt ze zelf in haar documentaire Stay Strong. In haar tienerjaren gaat ze al om met de ziekte anorexia. Op de verjaardag van Miley Cyrus wordt een foto van Demi gemaakt waar krassen op haar arm te zien zijn die ze zelf gemaakt heeft. Demi is geschokt en zegt dat het door haar armbanden komt. Ondertussen gaat ze door met snijden op plekken waar niemand het kan zien. Later raakt ze bij een concert waar ze in het voorprogramma van de Jonas Brothers stond emotioneel overstuur achter de schermen. Hierbij slaat ze een van de danseressen. Haar ouders vinden dat het niet meer langer door kan gaan zo en sturen haar naar de kliniek Timberline Knolls voor vrouwen. Hier wordt ontdekt dat Demi een Bipolaire stoornis heeft. In januari wordt ze weer gespot op straat. Ze is uit de kliniek. Demi maakt een documentaire genaamd Stay Strong en laat deze tekst ook tatoeëren op haar polsen. In de documentaire vertelt ze haar verhaal. Lovato is een groot voorbeeld voor veel tieners omdat ze haar verhaal durft te delen en zo sterk blijft.

ze heeft veel liedjes waaronder Warrior omdat haar bijnaam Warrior is, Heart Attack Give you're heart a break Lala land ( van disney channel Sony with the change een programma waar ze in mee speelde) Unbroken

Ze heeft ook een liedje gemaakt over de film Frozen, let it go

Haar nieuwe album is DEMI (2013)

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Demi_Lovato&oldid=399329"