Biseksualiteit

Uit Wikikids
(Doorverwezen vanaf Biseksueel)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De vlag die symbool staat bij biseskualiteit

Biseksualiteit is wanneer je je aangetrokken voelt tot twee of meer genders. Iedereen kan biseksueel zijn. Biseksualiteit wordt meestal (net als bij homoseksualiteit) vaak later ontdekt. Het komt relatief weinig voor dat je op jonge leeftijd al door hebt dat je op beide geslachten valt. Biseksualiteit is net zoals homoseksualiteit niet erfelijk. Dat betekent dat jij niet meteen biseksueel bent als een van je (groot)ouders dit ook is. Het kan ook zo zijn dat je een groter deel van je aangetrokken is aan de vrouwen of iets meer aan de mannen, dit hoort erbij en is compleet normaal. Verder zijn soms mensen die nu homoseksueel zijn, eerst biseksueel geweest en soms kan je ook ontdekken dat je panseksueel bent, het vallen op elk gender.

Tweelingen

Het is ook niet waar dat een tweeling altijd hetzelfde voelt, zo kan één van de twee best hetero zijn en de andere homoseksueel.

Taboe

Vroeger lag er een taboe op alles behalve hetero zijn, in de huidige maatschappij is dit verschil niet tot nauwelijks meer aanwezig. Ook kan iemand gearresteerd worden als die jou beledigt of jou aanvalt omdat je deze geaardheid hebt. In andere landen is dit echter niet zo, in veel islamitische landen in Afrika en het Midden-Oosten kun je de doodstraf krijgen voor het vallen op hetzelfde/beide geslachten.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Biseksualiteit&oldid=686363"