Biseksualiteit

Uit Wikikids
Naar navigatie springenNaar zoeken springen
De vlag die symbool staat bij biseskualiteit

Biseksualiteit is wanneer je je zowel aangetrokken voelt tot vrouwen als mannen. Zowel mannen als vrouwen kunnen biseksueel zijn. Biseksualiteit wordt meestal (net als bij homoseksualiteit) vaak later ontdekt. Het komt relatief weinig voor dat je op jongere leeftijd al door hebt dat je op beide geslachten valt. Biseksualiteit is net zoals homoseksualiteit niet erfelijk. Dat betekent dat jij niet meteen biseksueel bent als een van je (groot)ouders dit ook is.

Tweelingen

Het is ook niet waar dat een tweeling altijd hetzelfde voelt, zo kan één van de twee best hetero zijn en de andere homoseksueel.

Taboe

Vroeger lag er een taboe op alles behalve hetero zijn, in de huidige maatschappij is dit verschil niet tot nauwelijks meer aanwezig. Ook kan iemand gearresteerd worden als die jou beledigt of jou aanvalt omdat je deze geaardheid hebt. In andere landen is dit echter niet zo, in veel islamitische landen in Afrika en het Midden-Oosten kun je de doodstraf krijgen voor het vallen op hetzelfde/beide geslachten.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Biseksualiteit&oldid=554089"