Paphos

Uit Wikikids
Versie door Rots61 (overleg | bijdragen) op 2 apr 2024 om 14:20 (Link naar doorverwijspagina Bus gewijzigd in Autobus met DisamAssist)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het fort aan de haven van Paphos

Paphos of Pafos is een stad in Cyprus. Het is een van de oudste plaatsen van het land. Het is na Nicosia, Limasol en Larnaca de grootste stad van Cyprus. Er komen veel toeristen in Paphos. Vlakbij ligt Petra tou Roumino. Dat is de rots waar Aphrodite aangespoeld is vanuit de zee. In de haven van Paphos staat een groot fort. Ook zijn in het noorden van de stad de tomb of the kings, ook al liggen daar geen koningen begraven. Naast de haven liggen de mozaieken. Ook ruïnes van oude huizen liggen daar. Bijna heel de stad hoort bij de werelderfgoed lijst. Zelfs door de straten zie je nog de oude resten. Ten oosten van de stad ligt de luchthaven.

Pano Paphos

Pano Paphos (oud paphos) is het oude deel van de stad. dit deel ligt op de heuvel. Verschilende bussen rijden hier naar toe. Pano Paphos is het deel met de minste toeristen. Hier is een groot ouderwets 'winkelcentrum'. Het is niet echt een winkelcentrum, eerder een markt die altijd blijft staan. Tegenover zit wel een echte markt. Dat is de groente & fruitmarkt.

Kato Paphos

Kato Paphos is het nieuwe, laaggelegen deel van de stad. Hier is veel nieuwbouw van hotels. Toch is het een van de oudste delen van de stad. Hoezo? Hier staat het oude fort. Ook zijn hier veel Ruïnes.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Paphos&oldid=850499"