Bigfoot

Uit Wikikids
Versie door S.Perquin (overleg | bijdragen) op 26 okt 2022 om 15:20 (Afbeelding toegevoegd)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bigfoot

Bigfoot of Sasquatch is een mythische primaatsoort. Foto's van de Sasquatch zijn gemaakt, deze zijn vaak door de mens een Fotofuck (een valse foto) net als met het Monster van Loch Ness vaak het geval is geweest. Het enige grote "bewijs" zou een filmopname uit 1967 zijn, gemaakt door Roger Patterson en Bob Gimlin die een vrouwelijke Sasquatch tegenkwamen in een open gebied in een bos in Bluff Creek, Californië. De film Planet of the Apes was toen net in de bioscoop uitgebracht. Mogelijk hebben Patterson en Gimlin een grappenmaker weten te filmen.

Aanhangers van de theorie dat Bigfoot zou bestaan, schermen met de methode waarbij één van de frames uit de film te gekopieerd werd en vergeleken met een man in een apenpak. Zij stellen dat de proporties van de armen en benen nooit door een mens gekopieerd zouden kunnen worden, omdat de armen langer zijn en de benen korter dan die van een mens. Sasquatch en de Yeti zijn als ze bestaan een soort neefjes. Mogelijk bestaat Bigfoot niet. National Georgraphic heeft een documantaire gemaakt over dit wezen.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Bigfoot&oldid=740803"