Benny Lindelauf

Uit Wikikids
Versie door Mike1023 (overleg | bijdragen) op 6 aug 2018 om 15:23 (Categorie:Nederlands schrijver verwijderd; Categorie:Nederlands kinderboekenschrijver toegevoegd met HotCat)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
⧼vector-jumptonavigation⧽ ⧼vector-jumptosearch⧽

Benny Lindelauf is geboren in Sittard, 1964. Vroeger luisterde Benny altijd naar de verhaaltjes van zijn oma, die gingen over haar jeugd of het waren sprookjes. Later ging hij naar de theaterschool in Amsterdam, waar hij danste en speelde in (jeugd)theaterproducties. Als er even niks te doen was, ging hij verhalen schrijven gebaseerd op zijn oma’s verhalen. Zijn eerste boek kwam uit in 1998, en het heette Omhoogvaldag. Voor zijn boek Negen Open Armen kreeg hij de Gouden Zoen in 2005 en de Thea Beckmanprijs in 2004. Benny Lindelauf houdt inmiddels nog van theater en schrijft regelmatig teksten voor jeugdtheatergezelschappen. Het boek "de hemel van Heivisj" is bekroond met de woutertje pieterse prijs en de Diophte jongerenliteratuur prijs zijn andere boeken zijn: "omhoogvaldag", "negen open armen", "soldaten huilen niet", "mama tandoori", " schuilen in een jas",... zijn aller eerste boek is omhoogvaldag.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Benny_Lindelauf&oldid=522880"