Water

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Water (H2O) is een verbinding van twee waterstofatomen en een zuurstofatoom.

Waarvoor dient water?

Al het leven dat op aarde bestaat grotendeels uit en is afhankelijk van water. Maar mensen bestaan voor 70% uit water.

Welke vormen kan water hebben?

Water kan in drie hoofdfasen bestaan: ijs, water en waterdamp.
Ofwel: vaste stof, vloeistof en gas.
De temperatuurschaal van Celsius (en daardoor ook die van Kelvin) zijn gebaseerd op de overgang tussen deze toestanden: ijs smelt (wordt vloeibaar) bij 0°C en water verdampt (wordt gasvormig) bij 100°C. Water begint ook te koken als het 100°C of warmer is. Dan wordt het 'Waterdamp'.

Hoe komt water op onze wereld?

Heel lang geleden vielen miljarden meteoren op aarde. In die meteoren zat ijs. 150 miljoen jaar ging dit door. Na die 150 miljoen jaar waren er zoveel meteoren op aarde gevallen dat we zeeën kregen

Waar vind je water?

Bijna alles op deze wereld bevat wel water. Wij zelf bijvoorbeeld. Toch denken mensen bij water meestal aan het water uit de kraan of de rivier door de stad. Je hebt verschillende soorten manier waarop water stroomt. Je hebt bijvoorbeeld; een beek, rivieren, een meer, zeeën, oceanen. grachten, kanalen etc. Sommige zijn ontstaan in de natuur. Er zijn ook waterwegen die door mensen gemaakt zijn. Je hebt bijvoorbeeld kanalen en meren die door de mens zijn gemaakt. Het IJsselmeer is daar een voorbeeld van. Dit meer was eerst een zee en is dus door mensen gemaakt.

Externe links

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Water&oldid=150937"