Ketnet: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Pagina geüpdatet met nieuwe informatie.)
 
Regel 92: Regel 92:
 
[[Categorie:VRT]]
 
[[Categorie:VRT]]
 
[[Categorie:Vlaamse televisiezender]]
 
[[Categorie:Vlaamse televisiezender]]
  +
[[Categorie:Belgische televisiezender]]

Huidige versie van 9 jul 2024 om 07:46

Ketnet
VRT Ketnet logo.png
Gegevens
Soort zender Openbare omroep
Mediabedrijf
Slagzin
Opgericht
Einde
Genre Jeugd
Land Vlag van België België
Directeur
Manager
Voorzitter
Volledige naam
Eerdere namen
Bekend van
Meer informatie
Website
Portaal Portaalicoon Televisie

Ketnet is sinds 1 december 1997 een jeugdkanaal van de VRT (Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie). Het is ingericht door de Vlaamse overheid. "Ket" betekent in het Brussels dialect: kind of jongere. De zender is een aantal keer vernieuwd: in 2006, 2010, 2015 en 2021. Het grootste deel van de dag is Ketnet op TV. Soms ook in de middagpauze. Sinds 1 mei 2012 heeft Ketnet een apart kanaal. Hierdoor worden ze niet langer onderbroken door reclames en sportuitzendingen.

Programma's

Ketnet heeft een divers aanbod aan programma's. De meest gekende en/of langst uitgezonden titels zijn onder meer Amika, Dag Sinterklaas, De Boomhut, Karrewiet, Kulderzipken, Mega Mindy, Samson en Gert, Spring en W817. Daarnaast worden ook verschillende buitenlandse reeksen aangekocht.

Ketnet begon als een zender voor 4- tot 15-jarigen. Er werden programma's uitgezonden voor jonge tieners zoals onder andere Studio.Ket, King of the Hill, NBA Jam, Ultratop enz. In september 1999 werd de doelgroep aangepast naar 4- tot 12-jarigen en werden er geen nieuwe tienerprogramma's meer aangekocht. Tegenwoordig zendt Ketnet uit voor 2- tot 12-jarigen.

Sinds Ketnet in april 2006 een grote vernieuwing onderging, zijn veel oude (vaste) programma's verdwenen, waaronder Zorro, Skippy, Kuifje, Er was eens..., De drukke wereld van Richard Scarry, Tik Tak, Bassie en Adriaan, Allemaal beestjes, Alfred Jodocus Kwak, Hey Arnold!, Liegebeest, Postbus X en Pingu.

Wrappers

De mensen die tussen de programma's inkomen heten wrappers. Zij kondigen het volgende programma aan, vaak met humor en grapjes. Ketnet heeft ook zes wrappers:

  • Sarah Mouhamou: wrapster (sinds 10 maart 2014)
  • Gloria Monserez: wrapster (sinds oktober 2019) en zangeres Ketnetband (sinds 2020).
  • Héritier Tipo: wrapper (sinds 22 mei 2022)
  • Nidal van Rijn: wrapper (sinds 22 mei 2022)
  • Thomas De Smet: wrapper (sinds 22 mei 2022)
  • Nona 't Jolle: wrapster (sinds 7 mei 2023)

Musicals

Jaar Naam productie
2015 Kadanza
2016 Kadanza Together
2017 Unidamu
2018 Team U.P.
2019 TROEP!
2020 Knock-Out
2022 De Finale

Prijzen

Ketnet geeft ook prijzen weg. Deze worden aangekondigd in de wraps (de stukjes die tussen de programma's zitten en worden gegeven door de wappers) en kan je altijd nalezen op de website van ketnet. Voor sommige prijzen moet je een formulier op de site invullen en het juiste antwoord geven op de prijsvraag (vaak een vraag over het onderwerp van de prijs). Bij andere prijzen schrijf je je in voor een wedstrijd en word je later opgebeld. Dan sta je met een telefoon in verbinding met de ketnetstudio en speel je zo een spel.

bekende spelletje via de telefoon

  • altijd prei(s)
  • piep piep piep hoera

Bekende programma's

Kinderen tot en met 12 jaar

Animatieseries


Kleuters en peuters

Links

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Ketnet&oldid=873919"