Yin en yang: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k
k (links)
Regel 1: Regel 1:
 
[[Afbeelding:Esoteric Taijitu.svg|thumb|Het yin-yangsymbool]]
 
[[Afbeelding:Esoteric Taijitu.svg|thumb|Het yin-yangsymbool]]
  
'''Yin en yang''' verwijzen naar twee tegengestelde principes of [[kracht]]en waarvan alle gebieden van het leven en het [[universum]] doordrongen zijn. Het is een Oud-Chinese voorstelling van de kosmische [[dualiteit]], waarbij yin staat voor vrouwelijkheid (aarde, koude, het noorden, vochtigheid) en yang voor mannelijkheid (hemel, warmte, het zuiden, droogte).
+
'''Yin en yang''' verwijzen naar twee tegengestelde principes of [[kracht]]en waarvan alle gebieden van het leven en het [[universum]] doordrongen zijn. Het is een Oud-Chinese voorstelling van de kosmische [[dualiteit]], waarbij yin staat voor vrouwelijkheid ([[aarde]], [[koude]], het [[noorden]], [[vochtig]]heid) en yang voor mannelijkheid ([[hemel]], [[warm]]te, het [[zuiden]], [[droogte]]).
  
 
[[Categorie:Religie]]
 
[[Categorie:Religie]]

Versie van 8 okt 2022 20:20

Het yin-yangsymbool

Yin en yang verwijzen naar twee tegengestelde principes of krachten waarvan alle gebieden van het leven en het universum doordrongen zijn. Het is een Oud-Chinese voorstelling van de kosmische dualiteit, waarbij yin staat voor vrouwelijkheid (aarde, koude, het noorden, vochtigheid) en yang voor mannelijkheid (hemel, warmte, het zuiden, droogte).

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Yin_en_yang&oldid=736205"