Young Impact

Uit Wikikids
⧼vector-jumptonavigation⧽ ⧼vector-jumptosearch⧽
Logo van Young Impact

Young Impact is een stichting / organisatie die jongeren helpt de wereld te verbeteren op een manier die bij jongeren past.

Ze reizen het hele land door om jongeren zover te krijgen en te helpen om in actie te komen voor thema’s als klimaat, maatschappij, diversiteit, gelijke kansen en gezondheid. Dit kan eenmalig zijn of blijvend. Dat doen ze met programma’s op scholen én evenementen zoals Young Impact Day en de Young Impact Awards.

Werkwijze

Als jongere sta je er zeker niet alleen voor. Ze helpen hen ontdekken waar hun talenten liggen. Ze ondersteunen de jongeren met impact tools en ze brengen hen in contact met andere impact makers of een impact coach!

Young Impact heeft ook lesprogramma's voor scholen: VO, MBO, Praktijkonderwijs en VSO.

De organisatie zelf

Young Impact, is opgericht in 2016. Het is een zogeheten ANBI stichting zonder winstoogmerk. Hun missie:

"Wij werken met een ambitieus team die zich elke dag inzet om  jongeren te inspireren en activeren met hun talent in actie te komen voor dat wat zij belangrijk vinden. Simpelweg door een sterk jongerenmerk te zijn. Wij bereiken jongeren onder andere via het onderwijs met onze interactieve lesprogramma’s en gedurende het schooljaar organiseren wij verschillende events en activiteiten".

De Young Impact trainers reizen vanuit Breda door heel Nederland om met jongeren aan de slag te gaan. Samen met docenten en professionals zorgen ze dat zoveel mogelijk jongeren echt in actie komen en ervaren hoe leuk het is om impact op iets te maken.

Adresgegevens:

Stichting Young Impact NL

Haagweg 1, 4814 GA Breda

088 8000604

Young Impact Day

Aan het einde van het schooljaar vindt de Young Impact Day plaats. Dit is het grootste feest voor scholen! Met een deelname aan het Young Impact lesprogramma zijn de docenten hier automatisch gratis bij met alle jongeren om de door hun gehouden impact te vieren. Dit gebeurt samen met bekende artiesten, sprekers, YouTubers. Hierbij worden alle impactmakers in het zonnetje gezet. Een voorbeeld van een locatie is de Heiniken Music Hall.

Links

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Young_Impact&oldid=840611"