Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 24 juni t/m 24 juli staat WikiKids in het teken van het wikiproject:Honderdjarige Oorlog. Wil je ook meedoen? Klik dan hier!

Wikivoyage

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Wikivoyage is een wikisite en een deelproject van de Wikimedia Foundation (waar ook Wikipedia onder valt). Het is een vrij bewerkbare reisgids voor uiteenlopende onderwerpen die op een bepaalde manier met reizen te maken hebben. Denk aan steden, landen, natuurparken, enz., maar ook informatie over vervoersmethodes kun je er terugvinden. Het is dus een handige site als je bijvoorbeeld op vakantie wilt.

De site werd opgericht in 2006 als een fork van Wikitravel, dat bestond sinds 2003. Een fork houdt in dat een paar gebruikers van het al bestaande opensourceproject Wikitravel het initiatief namen om een alternatieve wiki voor reizigers te beginnen. Dat werd dus Wikivoyage. Wikitravel bleef hierna nog tot 2012 bestaan als apart project, waarna het werd samengevoegd met Wikivoyage.

Wikivoyage is er in allerlei talen, ook in het Nederlands.

Externe links


Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia CommonsWikiKids Beeldbank
Clipjes: SchoolTV BeeldbankYouTube

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikivoyage&oldid=468105"