Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Wikikids:Portaal/Portaalbanner

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Handleiding: Portaal
Inleiding
Portaalbox
Portaalbanner
Uitgelicht artikel
Subpagina
Projectpagina
Afsluiting

Een portaalbanner of portaalplaatje is de brede, lage afbeelding die je vind bovenaan (veel) portalen. Hierop staat altijd de naam van het portaal en met waar afbeeldingen die te maken hebben met het portaal.

Een portaalbanner kun je maken met de hulp van programma's als Paint.Net of websites als Canva. We raden af om Paint te gebruiken, aangezien de afbeeldingen erg korrelig zijn. Paint.net is gratis te downloaden als computerprogramma en Canva is gratis te gebruiken. Natuurlijk kun je ook een ander programma gebruiken.

Wanneer je afbeeldingen gebruikt voor een portaalbanner kun je afbeeldingen van Wikimedia Commons gebruiken. Ook is het mogelijk afbeeldingen te gebruiken, die jezelf gemaakt hebt. Let op dat je toestemming van de maker hebt om de afbeeldingen te bewerken en samen te voegen.

Een goede portaalbanner is een brede, lage afbeelding. Een portaalbanner moet langwerpig in de breedte zijn. Op het portaalplaatje moet op zijn minst de naam van het portaal staan. Let op dat de tekst goed leesbaar is.

Nadat je je portaalbanner hebt gemaakt, kun je deze uploaden op WikiKids, en toevoegen aan je ontwerp!

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Portaal/Portaalbanner&oldid=656514"