Help mee! Maak een account of meld je aan.

Stem nu op: Marianne Thieme

Wikikids:Nieuws/Tips

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken
Animatie400.gif
Nuvola apps kolourpaint.png Nuvola apps korn.png Newspaper Cover.svg Nuvola apps kwrite.png
Infopagina Tips Nieuws Gebruikers die meehelpen

Hier staan tips van andere gebruikers over hoe je bijvoorbeeld (beter) kunt bijdragen op WikiKids, (beter) gebruikers aan kunt spreken en hoe je vandalisme kunt bestrijden. Hieronder staan ook een paar kopjes (zie het als categoriën) waarin je jouw tip kunt plaatsen. Valt jouw tip in meerdere categoriën? Zet ze dan in beide catgeroiën. Weet je niet welke onder welk kopje jouw tip valt? Zet 'm dan onder Overige.

Regels
Er zijn wel een paar regels;

 • Je moet minimaal een paar (bijvoorbeeld 3) maanden op WikiKids zitten en goede bijdragen hebben om een tip te mogen plaatsen.
 • Je moet minimaal 500 bewerkingen hebben gedaan.
 • Eventueel mag je anderen aanvullen of een reactie geven, maar kraak anderen niet af.
 • Als je een reactie wil geven, zet jouw reactie dan onder de tip door middel van inspringen.

Bijdragen

 • Als je een nieuw artikel maakt, probeer dan een artikel (zoveel mogelijk) zo lang mogelijk te maken, maar ook weer niet te lang. Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG · Mod. » 7 feb 2015 22:28 (CET)
 • Gebruik veel (mooie) plaatjes in je artikelen. Dit ziet er erg leuk uit en maakt het makkelijker leesbaar. Zelfgemaakte foto's zijn altijd ook erg leuk. Zorg dat de foto's niet onscherp of klein zijn! Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg
 • Wikipedia is een erg handige bron, maar probeer ook andere bronnen te gebruiken! Dit zorgt voor een informatiever en betrouwbaarder artikel. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg

Gebruikers aanspreken

 • Als iemand iets fout doet, spreek hem/haar op een aardige en vriendelijke manier aan. Motiveer de gebruiker ook om verder bij te dragen. Dat geeft op den duur meer effect en is beter voor de wiki-sfeer. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg - Mod. 8 feb 2015 12:58 (CET)
 • Als je een gebruiker aanspreekt op iets wat hij/zij fout heeft gedaan, vertel dan altijd waarom het niet goed en hoe beter kan. Vertel ook over welke pagina je een opmerking hebt zodat de gebruiker gelijk weet over welke pagina het gaat en niet eerst zelf moet gaan zoeken van "Over welke pagina heeft hij het? Ik heb er wel een aantal bewerkt". Wouter15 overleg.

Vandalisme bestrijden

 • Probeer meerdere keren op een dag de recente wijzigingen te checken. Hierdoor worden vandalen veel sneller opgespoord. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg - Mod. 8 feb 2015 12:58 (CET)
 • Wanneer er vandalisme optreedt, spreek dan direct de gebruiker(s) aan en geef aan wat de gevolgen zullen zijn, bijvoorbeeld "bij herhaling zal een blokkade volgen" of "als je hiermee doorgaat, zal ik een blokverzoek indienen en kun je een blokkade krijgen". Gebruik dan ook de sjablonen {{zb}} of {{brp}} en zet er dan dus bij wat de gevolgen zullen zijn. Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG · Mod. » 16 feb 2015 15:41 (CET)

Blokkeren, etc. (voor moderatoren)

Overige

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Nieuws/Tips&oldid=382080"