Wikikids:Afbeeldingen plaatsen

Uit Wikikids
⧼vector-jumptonavigation⧽ ⧼vector-jumptosearch⧽
Kidsportaal.gif Klik hier om terug te gaan naar het Kidsportaal »
Handleiding: Bewerken
Tussenkopjes maken
Afbeeldingen plaatsen
Links maken
Schuin- en vetgedrukte tekst
Lijsten maken
Tabellen maken
Filmpjes plaatsen
Pagina opslaan

Afbeeldingen kunnen een artikel erg mooi maken. Je kan laten zien hoe iets er uitziet. Op WikiKids kun je dan ook afbeeldingen plaatsen in artikelen. Afbeeldingen moeten wel vrij te gebruiken zijn! Er mogen geen auteursrechten op zitten. Gebruik daarom:

  • Afbeeldingen die jezelf gemaakt hebt. Deze afbeeldingen mag je altijd uploaden.
  • Afbeeldingen van Wikimedia Commons. Dit zijn de afbeeldingen die ook op Wikipedia gebruikt worden. Deze afbeeldingen hoef je niet eerst up te loaden. Je kan de naam direct overnemen!

Afbeeldingen van Google of andere zoekmachines worden altijd verwijderd. Wij kunnen namelijk niet weten wie ze gemaakt hebben of dat je toestemming hebt.

Heb je een mooie afbeelding gevonden? Hieronder leer je hoe je hem op het artikel zet.

Plaatje in het artikel zetten

Eén afbeelding

Een plaatje van een bloem

Eerst moet je een plaatje opzoeken. Dit kun je bijvoorbeeld doen via deze link (Wikimedia Commons). In de zoekbalk typ je een zoekterm in en probeer je een geschikte afbeelding te vinden. Je kunt ook naar GIF's (bewegende beelden) zoeken. Zodra je een afbeelding hebt gevonden, klik je erop en kopieer je de titel van de afbeelding. Stel dat je afbeelding Bestand:Bloem.jpg heet, dan kopieer je dat dus. Vervolgens plak je het in de tekst op de volgende manier: [[Bestand:Bloem.jpg|thumb|Een plaatje van een bloem]]. Zoals je ziet staat er ook de tekst Een plaatje van een bloem achter. Dit is het bijschrift, oftewel de tekst die onder de afbeelding verschijnt. Hier rechts kun je zien hoe het eruit komt te zien als je de tekst [[Bestand:Bloem.jpg|thumb|Een plaatje van een bloem]] in een artikel zet.

Fotogalerij

Als je meerdere foto's netjes op een rij wilt zetten, is het handig om de fotogalerijfunctie te gebruiken. Je schrijft bijvoorbeeld het volgende op:

<gallery>

Afbeelding:bloem.jpg|Bloem 1

Afbeelding:bloem.jpg|Bloem 2

Afbeelding:bloem.jpg|Bloem 3

</gallery>

Dit komt er zo uit te zien:

Kidsportaal.gif Klik hier om terug te gaan naar het Kidsportaal »
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Afbeeldingen_plaatsen&oldid=826060"