War Child (organisatie)

Uit Wikikids
(Doorverwezen vanaf War Child)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

War Child is een organisatie die oorlogskinderen helpt. War Child heeft verschillende kantoren in verschillende landen, zoals Canada en Nederland. Een oorlogskind is een kind die een oorlog in welk land dan ook heeft meegemaakt. War Child helpt die kinderen door verschillende activiteiten met ze te doen, ze maken bijvoorbeeld muziek met de kinderen zodat ze zich weer leren uit te leven.

Ambassadeurs

Ook heeft War Child ambassadeurs. Ambassadeurs zijn bekende mensen die de organisatie helpen. Twee bekende ambassadeurs zijn Marco Borsato en Ali B. Zij hebben samen een single uitgebracht voor War Child: 'Wat zou je doen'. Deze single kan je nu nog kopen in de winkel. De opbrengst van de cd gaat dan naar War Child.

De oprichtster van War Child is Willemijn Verloop. Ze kwam op het idee om War Child op te richten toen ze door een oorlogsland liep. Ze zag twee Britten die bij War Child Engeland hoorden met een stel oorlogskinderen een kelder in lopen. Zij kende die Britten en zij vroegen of Willemijn mee wilde komen. De kinderen maakten muziek en werden meteen blij. Zo kwam zij op het idee om War Child Nederland op te richten. Het hoofdkantoor van War Child staat in Amsterdam.

War Child krijgt zijn geld door donaties. Marco Borsato gaat om het jaar naar een oorlogsgebied, reken er maar op dat niet elke ambassadeur zoiets doet of durft te doen. War Child betekent letterlijk vertaald oorlogskind.

War Child Nederland werd in 1995 opgericht door Willemijn Verloop. Tijdens haar werk voor de European Action Council for Peace, kwam zij in Bosnië de twee oprichters van War Child Engeland tegen. Ze ging mee naar een muziekworkshop voor kinderen in een schuilkelder en raakte geïnspireerd door de blijdschap die het muziek maken bij de kinderen losmaakte in de verder troosteloze en verwoeste omgeving.

Tot 1997 werkte War Child Nederland alleen met vrijwilligers. In 1998 waren drie medewerkers in dienst. Dat jaar werd Marco Borsato ambassadeur van War Child. In 1999 werd War Child door de crisis in Kosovo betrokken bij allerlei acties, zoals het sturen van hulppakketten. Door allerlei acties en door samenwerkingsverbanden met bedrijven en media werd War Child groter en bekender en kon het aantal hulpverleningsprojecten worden uitgebreid.

Externe links

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=War_Child_(organisatie)&oldid=359995"